Niyetler Ve Dilekler

01 Ocak

2014'e girdiğimiz sırada, evde bilgisayarımın başında zaman geçiriyorum. Mustafa Ceceli'den Deli Gönlüm'ü dinliyorum.
İster Güneş Ol
Yak Beni
Yağmurum Ol 
Ağlat Beni
Acılarla Sevinçlerle 
Yaşat Beni ...
Şarkı, tam da geçen zamana, aklın yüreğe seslenişi. Son cümle de: 2014'e -sanki- vurgu yapmış. Yaşat beni, benim zamanım geldi...


kafesteki kus
Kafesteki Kuş
Kafesteki kuşun özgürlüğe uçması gibi güzelliklere doğru kanat açalım. Efsanede ki kuşlar gibi Anka'yı arayalım. Kendimizi bulalım.

Geçen hafta, her yer hareketliydi. Yeni yıldan dolayı, insanlar sevdiklerine armağan verme düşüncesindeydi. Aynı niyetten yola çıkarak ben de düşüncelerimi ve dileklerimi sizinle paylaşacağım.
kesif zamani
Keşif Zamanı

Kim bilir, ihtiyacımız olan şey, kendimizi, sevdiklerimizi veya şehrimizi keşfetmektir. Dünyayı yorumlayabilmek için önce kendimizle tanışmalıyız. Kendi köklerimizden yeniden bir beden olmak, ne büyüleyici...
ayna ayna
Ayna Ayna

Masal da: 'Ayna ayna..' diye konuşur. Davranışlarımızı, düşüncelerimizi belki de ayna da sorguladığımızda, fiziki gerçeklikle -yüzümüzün aldığı şekil- yüzleştirecek. 

adalet terazisi
Adalet

Gözünüzü kapadığınızda, uykuda veya ebedi yolculukta vicdanınız rahatsa mutlusunuzdur. Bilgeler, vicdanın en büyük hapishane olduğunu söyler. Yaptıklarınızla, kendinizi siz mahkum edersiniz. 
Deniz Feneri

Denizde, fırtınalı zamanlarda ve geceleyin kayalara çarpmamak için deniz fenerleri yol gösterir. Hayatınızda, sizi uyaran ve yüreklendiren: Büyükleriniz, dostlarınız deniz fenerleridir. Işıkları bizimle daim olsun. 
Maskeler
Maskeler

Yol aldıkça yüzler görürüz. Onları seçmeye çalışırız. Dostlarımız ve diğerleri. Gerçek yüzleri mi yoksa maskesi mi? Umalım ki maskeler, sadece duvarları süsler. 
samuray kilici
Samuray Kılıcı

Yeteneklerimiz, bilgimiz ve inancımız kılıcımızdır. Diliyorum ki doğru yer ve zamanda kullanabilelim. Gücümüzü koruyalım, yücelelim.
kilim tezgahi
Kilim Tezgahı

Emeklerimizin, göz yaşımızın sonuçlarını yüreğimizden geçtiği gibi alalım. Tezgahta dokunan kilim misali.  Hak sahiplerine hakları geçsin.
kazan dogurdu
Kazan Doğurdu


Nasrettin Hoca, komşusuna: 'Kazan doğurdu.' demiş. Ürettiğimiz de öyle tatlı ve bereketli olsun. 
 

pismaniye yapimi
Pişmaniye Yapimı

Pişman olduğunuz tek şey: 'Dayanamadım yedim.' demek olsun. Pişmaniye ustasına selamlar. Gülerek objektifime poz verdi. Pişmaniye için söylenen sözdür: Bir yiyen pişman bir de yiyemeyen. :))


kece sallar
Keçe Şallar
Şalları ne kadar çok sevsek de omuzlarımız üzerinde güzelce taşısak da: Emin olun sevdiğimizin omuzuna başımızı koymak, kollarında olmayı daha çok seviyoruz.
korsanlar
Korsanlar
Ara ara karşımıza enerjimizi, gücümüzü, bilgimizi hatta sevdiğimizi çalan korsanlar çıkar. İnancımızı sınarlar. "Devam mı tamam mı?" sorusunu sordurtur.
mevleviler
Mevleviler
Bir yandan hayata devam eder, bir yandan da tevekkülle 'bir Mevlevi' misali elimizi Hakka açarak, onun ışığında teslimiyeti ve "İlahi Nuru" buluruz. 
sanat
Sanat
Yorucu, stresli zamanları atlatabilmek için sanata ihtiyacımız var. Bilim ve sanat birbirlerinin kardeşidir. Güzel görmek için sanatı yaşayalım.
kismet
Kısmet
Hayat biraz da kısmettir. Eskilerin deyimiyle: Kısmetten ötesi yoktur. Diliyorum ki: Kısmetimiz açık olsun.
sihirli lamba
Sihirli Lamba
Aklınızla yüreğinizden geçenler gerçekleşsin. Sihirli Lambanın cini size hizmet etsin. İhtiyacımız olduğunda bize yetişsin.

2014 için tüm dileklerimi sizinle paylaştım. Başlığa: 'Niyetler Ve Dilekler' yazdım. Niyet: İrademizi. Dilek: Arzumuzu simgeler. İkisinin birleşimi muhteşem bir ışıktır. Gerçekleşmesini istediğiniz her şeyi mucizeye dönüştürebilir. Okuduğum bazı kitapların satırlarında yazılıydı. 
Siz de yorumlarınızda bana eşlik etmek ister misiniz?
Herkese sevgilerimle. Mutlu seneler.

Not:Fotoğraflar bana aittir.

BENZER YAZILAR

10 yorum

  1. Canim cok güzel bir yazi paylaşmisin cok beğendim,umarim bu yeni yılda umutlara güzel bir isik olur, Mutlu yıllar canim,nice senelere:))

    YanıtlaSil
  2. Fotolar çok güzel. Yazınız da öyle. Mutlu yıllar dize

    YanıtlaSil
  3. 2014 hepimiz için iyi bir yıl olsun. Umudumuz, sevgimiz, kalbimizdeki sevgi azalmasın artsın...Sağlımız yerinde olsun. Güzel paylaşımlarımız güzel dostluklarımız olsun. Mutlu Yıllar. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. harika ! inşallah tüm dileklerine kavuşursun , sana da mutlu seneler

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Gügü, Anne İşte, Pembe Kekik Ve Galena: Hep beraber, diyorum.Sevgilerimle.:)

    YanıtlaSil
  6. muhteşem bir yazı olmuş yine perim.kalemine yüreğine sağlık diyorum.bize de amin demekten başka ne düşer! tüm dileklerinin gerçekleştiği muhteşem bir yıl diliyorum.

    YanıtlaSil
  7. hadi o zaman önce sana olsun hepsiiii sona hepimizeee.

    bi pişmaniye yaplılışı yazısı yaz hadi o zaman mağdemsi.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yüce Gönüllü Deep, Pişmaniye Zooor Bir Zanaat. Hikayesini hayal meyal hatırlıyorum. Öncelik istememiştim. Yine de teşekkürler. Dolunay'ın dediği gibi, hep beraber: Amin.

      Sil
  8. Canım senin yazılarını pek aceleye getirerek okumayı sevmiyorum o yüzden vaktimin daha geniş olduğu zaman okumayı seviyorum.
    Dolunayımın dediği gibi AMİN..
    Allah gönlünden geçen bütün hayırlı dileklerini gerçekleştirsin inşallah.
    Sen hep güzel şeylere layiksın.
    Bu arada yazın her zaman ki gibi çok güzel olmuş.
    Hepsini anlamlandırman çok güzeldi.
    Senin yazılarını okumak hep keyif veriyor....
    Bu arada Pişmaniye denince araya girmeliyim ne de olsa Pişmaniye demek İzmit demek ....
    Çok öpüyorum canım :)

    YanıtlaSil
  9. @bahçeperim mutlu yıllar canım yeni sene sana ve sevdiklerine güzellikler mutluluklar getirsin .

    YanıtlaSil