2014 den Önce Sürprizi Geldi

30 Aralık

Cuma, iş gününün son yarım saatine girmenin rahatlığındaydık. Elimde kitabım, masada otururken, bir kurye içeriye girdi. Adımı söyleyince, şaşırdım. İş arkadaşlarım da; bana ne geldiğini merak içindeydi. Hepimiz kutunun başına toplandık.

dolunayin hediye kutusu
Dolunayın Hediye  Kutusu
Kutu değil de sanki defineydi. Hepimiz büyülenmiştik.

Kutuyu açmaya başladım. Bana gelen soruları cevaplıyordum. "Kim göndermişti?" Bir başkası: "Nereden geliyordu?" Diğeri:"Neden gönderilmişti?"
Tabi onların düşüncesinde: 'Bir erkek arkadaş vardı.' :)
Ardından kutuyu açtığımda, sıra ile ganimetlere baktık. Yanımdaki kız arkadaşla: 'Aaa, bu çok güzelmiş.' İdil: 'Bak bu da ne kadar renkli.' diyorduk. Erkekler de göz ucundan bakıyorlar. Bir anda önümüze çıkan örme turuncu üstü kurdele nakışlı eşyayı anlayamadık.
kitap kabi
Kitap Kabı
Herkesin kafasından bir ses çıkıyordu. Ben: 'Boyunluk.' dedim. Kız arkadaşım, boynuna taktı. Şöyle söyledi: 'Boyunluk olamaz. Boğazıma dar geldi.' Erkeklere gün doğdu. İçlerinden birisi: 'Şapka olabilir mi? Bir versene .' deyip kız arkadaşın elinden aldı. Ben: 'Yok artık.' dedim, İdil kahkahalarla gülmeye başladı. Erkek arkadaşın elinde çok komikti. İdil: 'Ona inanıp kafana takma.' dedi. Onlar onunla eğlenirken dışarıya çıktım. 
Ambalajdan, Dolunay'ın telefon numarasını çıkarttım. Bir kaç gün önce adresimi istemişti, mektuplaşma etkinliği diye düşündüm. Biz gmailden görüşüyorduk. Doğrusu, sürpriz yapacağı aklıma gelmemişti. 
Dolunay telefonu açtı. Ben, çocuk gibi çok heyecanlıydım. Yanımda olsa kocaman sarılırdım. Sanırım, o sırada meşguldü. Proje dediğini hatırlıyorum. Turuncu örme kurdele nakışlı eşyayı sordum. O da bana: 'Kitap kabı.' dedi. Bir de: 'Bu sene güzel olacak.' 
İçeriye girdim. Herkes, eşyanın ne olduğunu merak ediyordu. 'Kitap kabı.' dedim. Ardından diğer eşyaları teker teker çıkardım.

yun taclar ve kolyeler
Yün Taçlar Ve Kolyeler
Kutunun içinden çıkan yukarıdaki anahtar şeklindeki kolyeler beni heyecanlandırdı. Dolunay, beni hissetmiş öyle göndermişti. Bu dileğimin olacağına dair bir işaretti. O kolyeyi avucumda tuttum. 
Bu sırada mesai de bitmişti. İş arkadaşlarım, bu sefer:' Kendisi mi yapmış?' dediler. Ben de : 'Evet. El sanatları öğretmeni.' Hepimiz, Dolunay'ın sürprizinden çok mutlu olmuştuk. Çocuksu bir neşe gelmişti. 
Eve geldiğimde, eşyaları masanın üzerine koydum. Tüm gelenler, 'ben buraya aitim.' diyorlardı. 
magnet
Magnet
Çantamın rengiyle neredeyse birebir hazırlamış. Magneti, Evliya Çelebi'nin rüyasında: 'Ya seyahat.' dediği gibi buzdolabına yapıştırdım. Bunun yanına, Samsung Fotoğraf Makinem de gelsin. Çalanlara yar olmasın...
perde susu
Perde Süsü
Sevgili Dolunay'ın kalpli süsü, perdeme iliştirdim. Nikah hatırasının altına. 2014, sevgili prens çıksın gelsin. Gülleri, Kazablanka lilyumları ve diğer çiçekleriyle.
fatma ananin eli
Fatma Ananın Eli

Dolunay'ın elleriyle işlediği: 'Fatma Ana Eli.' Ayakkabılık üstüne astım. Beni ve sevdiklerimi korusun. Hayalini kurduğum güzel yuvaya ulaştırmasını dileyerek astım. 
2014 gelmeden Dolunay'ın sürpriziyle geldi. Ona çok teşekkür ediyorum. İyi ki blog yazıyorum iyi ki seni tanımışım. 
Yeni yıl için güzel umutlar hissetmemi sağladın. İş yerinde hepimiz çocuklaştık. Filmlerde yada reklamlardaki sahnelere benzer şeyler yaşadık. 
Blog yazarak bir çok güzel insanla karşılaştım. Banu Abla, Eda, Nedret Abla, Gülay, Dolunay, Alper, Petek ve diğer blog yazarı arkadaşlar.
Hepinize mutlu yıllar diliyorum. Sürpriz yapanınız çok olsun. Sevgilerimle.

BENZER YAZILAR

18 yorum

  1. 2014 yılı tatlı bir süprizle gelmiş inşallah bu tatta bir yıl olur. mutlu yıllar :)

    YanıtlaSil
  2. Hediyeler çok güzelmiş iyi günlerde kullanman dileğiyle. 2014 tüm isteklerini yerine getirsin:)

    YanıtlaSil
  3. O paketten bana da geldi canım. İnsan çok mutlu oluyor değilmi.
    Hepsini iyi günlerde kullan canım. 2014 güzellikler mutluluklar getirsin.
    Çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. sana da mutlu yıllar.
    :)
    çok sevimliydi bu yazı ya.
    :)
    prens gelsin madem hadi bari.
    :)
    dolunay ne tatlı biri yaa.
    :)

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Bahar, Yulia, Gülay ve Deep teşekkürler:) İnşaAllah hep beraber. Amin.:)

    YanıtlaSil
  6. perimmmm canım benim.senin o şen sesini duymak ve sevincine ortak olmak yeter.çok teşekkür ederim ne güzel yazmışsın yine :) güle güle kullan.yeni yılını kutluyorum.hem diliyorum hem dua ediyorum 2014 sana sağlık,bol kazanç mutluluk vee adam gibi bir prens getirsin.seni çok seviyor ve kocaman öpüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım, ben de seni çokkk öpüyorum. Sevdiklerimizle güzel günler görelim. Benim de dualarım seninle.. Prense: Elma, dedim. Çıksın artık di mi? :)

      Sil
  7. Ne kadar güzel, çok hoşuma gitti arkadaşlığınız. Daim olsun inşallah. Ayrıca hediyeler çok orjinal ve güzel. Bayıldım. Bende bloguma beklerim. Üzerinde çalışıyorum hala :)
    http://icimdenngeldi.blogspot.com/ :) :) beklerim.
    MUTLU YILLAR :)

    YanıtlaSil
  8. Canım ne guzel bir surpriz olmuş dolunay in yüreğine sağlık :) blog sayesinde çok güzel dostlar kazandık kazanmayada devam ederiz inşallah..Yeni yılda hayırlı bir eş diliyorum sana :)sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Blog yolculuğumda tanıdığım keyifli arkaşlarımdansın, İzmirlisin...2014 yılı sevdiklerinle seni istediğin herşeye kavuştursun. Perin her daim seinle olsun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşAllah, Petek. Beni gülümseten, ruhuma iyi gelen, üstüne kökleri Uşak olan birisiyle karşılaşmak hem şaşırtıcı hem de güzel bir duygu. İyi ki blog yazmışım da seni tanınışım.
      Sevdiklerinle güzel bir sene gelsin. Hepimize uğur getirsin.:) Sevgilerimle.

      Sil
  10. mutlu yıllar diliyorum
    2014 te de tüm dileklerin bu koliden çıkan hediyeler gibi önüne serilsin
    öpücükler

    YanıtlaSil
  11. Sürpriz harikaymış gerçekten:) El emeği hepsi..

    Sağlıklı, huzurlu, mutlu bir yıl diliyorum sana ve sevdiklerine..
    Sevgiyle...

    YanıtlaSil
  12. Her şey gönlünce olsun. Perin hep seninle olsun. Adımı andığın için de sağ ol ;)
    Mutlu yıllarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    YanıtlaSil
  13. ne kadar nazik bir insanmış dolunay. tebrik ederim kendisini. ne kadar mutlu olmuşsundur, hediyeleşmek çok güzel yaaa! herkese mutlu yıllar..

    YanıtlaSil
  14. Sevgiler karşılıklı oldukça, paylaşıldıkça büyüyor büyüyor büyüyor :)
    Güzelliklerle dolu, hayallerinin gerçeğe dönüştüğü, umutlarının yeşerdiği günlerle dolu nice yılların olsun BahçePerim :)

    YanıtlaSil
  15. Banuşka, Alper Ve Galena Kesinlikle Haklısınız. Hep beraber güzel günlere...

    YanıtlaSil