SÜTTEN AĞZI YANAN AYRANI ÜFLER İÇER:))

31 Mayıs

  Merhaba,
     İşin latifesi bir yana bu yazım süt ve süt ürünleri üzerine  olacak. Geçen
hafta da 'Dünya Süt Günü' kutlandı.
    Süt tüm canlılar için elzem bir içecek. Doğduğumuz zaman anne sütü ile besleniyoruz. Sütün faydalarını bilmeyen yok diyerek konuyu uzatmıyorum.
    Ben biraz kamuoyunun aklını karıştıran süt olaylarını hatırlatmak istiyorum:

                                Resim Kaynak:forumalev.net

  İlki süt bankası olayıdır. Karikatürlere kadar yansıyan konuda aslında bebekler düşünülerek iyi niyetle atılan adım; sonrasında'İleride süt kardeşler evlenebilir.' denilerek -Kuran'a göre uygun değildi.-, ilahiyatçıların şerh hükmüyle proje önce  ertelemeye alındı. Bakan'ın bir ara: 'Süt Kardeşi' belgesi veririz; demesi bile projeyi kurtaramadı.





Resim Kaynak:cumhuriyet.com.tr

İkincisi Okul Sütü olayıdır. Bir ara gündemimizi epey meşgul etmişti. Proje: Süt Kuzusu' adı altında İzmir Büyük Şehir Belediyesi'nce, İzmir de tüm okul çocuklarına dağıtılmaya başlandı. İzmir'li olarak iyi yapılan işlere sahip çıkıyorum. Milli Eğitim Bakanlığı projenin tüm okullara yaygınlaştırılması gerekliliğini düşünürek-bana göre Sosyal Devlet'in sorumluluğudur.- Okul Sütü'adı altında genelleştirdi. Sanırım, proje genişleyince işi sahiplenecek insanları görevlendiremediler. Ortalıkta 'sütten zehirlenme' görüntüleri televizyonlarda arzı endam etti. Suç: 'Çocuklara kaldı:S' ...
Resim Kaynak:amerikaliturk.com

En son ':Milli İçkimiz' Siz anladınız,onu :)) Ayrandan bahsediyorum. Sayın Başbakanımız ; ayranı millileştirdikten sonra süt ürünleri şirketlerinin borsada zirve yaptığı manşetlere yansıdı.
Resim Kaynak: Süt Kardeşler Filmi( yapım yılı:1976 -film.iksv.org)

Süt denilince benim aklıma çocukluğumuzda izlediğimiz bu film gelir: Süt Kardeşler. Şener Şen ve rahmetli Kemal Sunal'ın başrollerinde olduğu bu film yüzünüzde güller açtırtabilir.
Şener Şen:
'Senin babanı da sevmezdim, süt oğlan!' diye diye süt oğlanın canına okurdu.
 O dönem de bir ara bu söz hit olmuştu. İzlemediyseniz bir göz atmanızı tavsiye ederim.:)
  Sütün hayatımızda bu kadar sansasyonel olacağını kim bilebilirdi? Ben bile yazıya başlarken tahmin edemiyordum. Yakında  süt ve süt ürünleriyle ilgili yeni yazıda buluşalım. Herkese sevgilerimle:))



BENZER YAZILAR

2 yorum

  1. Çok eğlenleli bir yazı olmuş hakikatten:) Sütün önemi çok fazla. Ben alerjim dolayısıyla Kefir tüketiyorum, artık kendim de yapıyorum severek içiyorum, alerjime iyi geliyor, ayrıca sütü de bolca tüketirim. Çok seviyorum;) Güzel bir yayın olmuş teşekkürler:) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Yazını keyifle okudum. Şu aralar sütle yaşıyorum zaten malum hamişlik döneminde süt önemli

    YanıtlaSil