ÇOCUKLAŞSAK MI?

02 Haziran


                                         Resim Kaynak: KİRAZ(sondakikakutahya.blogspot.com)
  Haziran da girdi kapıdan, neredeyse ağaçların hepsi dallarından kirazdı, erikti, duttu kendilerine doğru bir çekim alanı yarattı.




 Tabii şehir hayatının içinde yaşayan çoğu kişi bunun  ne kadar farkında bilemiyorum. Bir de benim korkum; yakın bir zamanda insanlar –yetiştirici, o işin uzmanları haricinde-meyvenin ya da sebzenin nasıl bir bitkiden oluştuğunu bilemeyecek?!:S   Mesela: Böğürtlen bir çalı meyvesiyken; dutun ağaçta yetiştiğini görmediğinden ikisini de dut sanacak…:S Sadece ’tad ‘onlar için belirgin olacak. Ekşi ya da tatlı..





Resim Kaynak:biriyilik.com


Google’cular hariç!. Onlar da ancak fotoğraflardan.-şimdiki teknolojiyi düşünerek tahmin yürütüyorum.-
  Küçüklüğü benim gibi bahçeli evde geçenler içinse bu zaman: Ağaca çıkma dönemidir. Lafım meclisden dışarı-maymun misali – dallara tırmanıp önce bir güzel kendin tıkınır; sonra da aşağıdakilere ya meyvelerden atarsınız. Çocuklar altın bulmuş gibi sağa sola koşarak meyvelerden kapmaya çalışırlar. İkinci yöntem de: Kucağınızı meyveyle doldurup aşağıya ganimet getiren kaptan havasıyla inersiniz.:)
                              Resim Kaynak :seymamirzahan.blogspot.com
 Bu günleri yeniden yaşayabilmek adına:
 Pazar günü şerefine gidebileceğiniz bir bahçe, bağ varsa yine o çocukluk günlerine dönmeli.. Ağaçlara çıkmasak da dallarından meyve toplayıp gözlerimizi kapatıp o anın tadını çıkartmak.:)
 Gittiğimiz yerde meyve vermeyen ağaçlar varsa da:
 O ağacın bize sunduğu oksijeni, koruduğu toprağı ve gölgesi için sırtınızı gövdesine dayayıp teşekkür etmeli. Doğayla: 'Var Olduğumuzu' hatırlayarak…
 Taksim Gezi Parkı’nda yaşananlar çok acı, kalbimizi yaraladı. Zarar görenlerin bir an önce şifa bulmasını diliyorum.
 Herkese sevgilerimle…


BENZER YAZILAR

2 yorum

  1. benim de çocukluğumda evimizin bahçesinde elma ağacımız vardı ve ben ona çıkmaya bayılırdım. gerçi incire çıkıp düşmüşlüğüm de vardır. ne çok korkmuştu annem kolum kırılacajk da sakat kalacağım diye. malesef şimdiki çocuklar ağaca çıkmayı bilmiyorlar doğayla başbaşa olabileceğim,iz yeşil alanlar da o kadar az ki kentlerde
    söylediklerine katılıyorum
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. benim ayağımı kırmışlığım vardır:)İnşallah belediyeler ya da özel kuruluşlar meyvelikler tarzında parklar kurar.Yeni nesillerin meyve toplamanın ve dalından meyve yemenin tadını alırlar..

    YanıtlaSil