HAYATIMIZDA Kİ GİZLİ MAYIN: GIDA ALERJİSİ

25 Kasım

  Kimimize dünyaları yemekten sonra dar eden mide krampları, ishal, kabızlık; çocuklarda gelişim bozukluğuna kadar giden tabloları olan gıda alerjileri yetişkinlerde de kronik yorgunluk, migren gibi hayatımızı bir anda dağıtan: 'Gizli Mayın.' dır.
 En çok yaşanan gıda alerjileri:
-Süt'Laktoz'
-Yumurta
-Glüten intoleransı
-Balık ve kabuklu deniz hayvanları
-Yer fıstığı
-Soya Fasulyesi
-Kabuklu Ağaç Meyveleri: Ceviz, Badem
-Kereviz

İleriki yayınlarda bölümleyerek yazacağım için şimdilik kısa kesiyorum. Herkese alerjisiz günler diliyorum..
 

BENZER YAZILAR

9 yorum

  1. Ben de şu anda alerjik rinitle boğuşuyorum

    YanıtlaSil
  2. geçmiş olsun.Alerjik rinit genelde; dönemsel yaşanan bir durumdur.Yazın başlangıcında bitmesi en azından hafiflemesi gerekiyor. Drunuz antihistamin vererek sizi rahatlatmıştır;diye düşünüyorum.Sürekli bir durumsa alerji uzmanıyla görüşmenizde fayda var.

    YanıtlaSil
  3. Bende de kavun alerjisi var.O çok sevdiğim kavunu maalesef tüketemiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Selam bak hemen geldim ve takipçin oldum.... 4-5 yıl önce bende yaptırmıştım. çıkan sonuç bütün hayvansal gıdalar ve rafineri ürünlere. kestim ama inan hiç bir değişiklik olmadı :) ki ben süt yada yoğurtsuz bir hayat düşünemiyorum...

    YanıtlaSil
  5. reyhan canım takipdeyim seni :) bende de alerjik rinit var. şu anda doktor bana tedavi uygulayamıyor. 3 ay önce burnumdan ameliyat oldum . o tamamen düzelmeden hiç bir şey yapamam dedi. ama neler yaşadığını biliyorum.

    YanıtlaSil
  6. Gülay hanım hem geçmiş olsun hem de teşekkür ederim:) Burnunuzdaki ameliyetın nededin deviasyon dediğimiz kemik eğriliğinden mi kaynaklıydı?Deviasyon sıkıntısı olanlar da da yaşanan sıkıntılar riniti taklit edebiliyor.Sizi biraz kaçamak yapan grupta gördüm.'Süt ya da yoğurtsuz yapamam'derken;)??Öyle mi acaba...?!

    YanıtlaSil
  7. alla alla bişi öğrendim işte ne güzel.
    :)

    YanıtlaSil
  8. Ne güzel bir konu. Çünkü; beni de rahatsız eden bazı yiyecekler vardır. İlgimi çekti, bekliyorum...

    YanıtlaSil
  9. selam canim ziyaretlerin icn cok tesekkürler, cok kisitli bir zamanimda yaziyorum, harika bir blogun var, gene görüsmek üzere, allerjisiz yasamlar dilerim.....
    oo birde kelime dogrulama varmis, hic sevmedigim sey..:((

    YanıtlaSil