SINAVIMIZ VAR!

07 Haziran

 

 Gezi Parkı eylemleri sürerken hayatımızın diğer gerçekleri de önemini koruyor. 8 Haziran SBS sınavı ile 15-16-22-23 Haziran da
                                           Resim Kaynak:memurlar.net

LYS sınavlarına katılacak yaklaşık 2 milyon öğrenciyi ve ailelerini yakından ilgilendiriyor. Ortalama nüfusun 1/10 una denk geliyor. Konuya başlamadan önce iki bölüm halinde yazacağımı da ekleyeyim. Zira  bu yazı aslında son dakikaya geldi; Gezi Parkı ve diğer olayların bir kısmını yüreğimiz ağzımızda izledik.
  Çocuklarımız uzun bir çalışma döneminden geçiyorlar, emeklerinin ve bilgilerinin sınandığı iki saatlik süreç; bazıları için daha da zor geçmekte!?
Resim Kaynak:lzwx.net

  Fiziksel ve duygusal tepkilerimizi kontrolümüz altında nasıl tutarız?

 Eminim sınav kaygısıyla ilgili okul, dershane, televizyon diğer basın yayından  çeşitli öneriler dinlediniz, uygulamaya çalışıyorsunuz.

 Sınav telaşını şu gerçekleri kendinize hatırlatırsanız kontrolün bana göre %50 si size geçmiş olur.
1-Sınava giren herkesin  gergin ve stresli olduğu.
2-Soruların bugüne kadar aldıkları derslerden çıktığını, sadece farklı bir bakış açısıyla verildiğini aklında tutmak. Bildiklerinden başlayıp devam etmek.
3-Tüm hayatımızda dönem dönem sınav kaygısı yaşayacağımız. (İş görüşmeleri, Topluluk önünde konuşma, yarışma vs)
4-Gerginliğimiz devam ediyorsa nefes egzersizleri yapmak, sınav sonrası kendine vereceği ödülü hatırlatmak.
5-Ebeveynler olarak beklenti içine girmemek.! Çocuklarımızın bilgi, yetenek ve arzularının farkında olarak onun kendi için en iyi performansı sergileyeceğini kendimize hatırlatmak.
Kendi istek ve düşüncelerimiz –hayallerimiz gerçeklere dayanmalı-gençlerimizi her şeyden önce duygusal olarak tükenir. Sınav günü bazı gençlerimiz bedensel rahatsızlıklar yaşayarak sınava girememekte ya da sınavı bitirememektedir..:S
 Diliyorum, hiç birisi böyle bir durum yaşamaz.
 Sizle stres için minik bir çay tarifini paylaşıyorum. Aslında bunu 10 gün önceden başlanırsa daha etkili olur diye düşünüyorum. LYS aday ve anneleri bunu içebilir.
Resim Kaynak:portal34.net
 Stres Çayı:
2 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı melisa (limon melisa)
1 tatlı kaşığı yeşil çay
5-10 tane yasemin çiçeği
1 dal fesleğen
1 dilim limon
Bunlar demlenir. Süzülüp balla içilir.
Tadını sıcak sevmeyenlere önerim soğuk çay tarzında içsinler. Eğer aralarında  bitki çayı içmeyen varsa –bu da benden bir taktik- herhangi bir cam şişeye çayla karıştırın. Dolaba koyun. Mutlaka size soracaktır. Tadına bakacağını %85 garanti veriyorum.:) -satıcılara benzedim.-  Bu arada bunun görselini muhtemelen ikinci yazıma hazırlarım.
 Yarın sınava giren çocuklarımıza ve ailelerine başarılar dilerim. Allah herkesin emeğinin karşılığını versin, diyorum.
 Herkese sevgilerimle.

BENZER YAZILAR

2 yorum

  1. Stres çayını ilk defa duydum ve hemen not aldım. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Ben de teşekkür ederim.Afiyet olsun:)Bu arada siz bir anne adayısnız hatırladığım drunuza yine de danışınız.Gerçi size de faydalı.Yine tedbirli davranalım.:)

    YanıtlaSil