Peki neyle yapıyoruz?
"Doğadan Kırmızı Meyveler" çayına başrol verdim. Bu tatlının yönetmeni olarak keyifli bir maceraya hazırlanıyoruz.

Doğadan Kırmızı Meyveler |
"Bitki çayından bir tarif nereden aklına düştü?" derseniz; ara sıra yabancı bloglara uğramak iyi oluyor. Benim gördüğüm tarifte, "matcha çayı" yeşil çayın bir türü ile pasta hazırlanmıştı. Yeşil rengi kremasıyla insanın gönlünü fethediyor. Tadını merak ediyorum. Umarım, onuda yapma fırsatım olur.
Bu tarifte, farklılık yaptım. Tüm duygu ve düşüncelerimi fotoğraf üzerine yazdım. Seveceğinizi düşünüyorum.
Hazırlanan tatlıyı pasta kreması niyetinede kullanabilirsiniz. Günlerde, misafiriniz olduğunda "değişik bir şey yapmalıyım." hissindeyseniz, tavsiye ederim.
Aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazınız. Şimdi, filme "tatlıya" başlayalım.
Meyve Çaylı Süt Ve Browni |
2-3 poşet Doğadan Kırmızı Meyveler Çayı
1,5 bardak süt
3 Tane Browni Gold Kek
2-3 kaşık nişasta
3-4 kaşık şeker
4-5 tane çilek -içine-
Bir kaç tane güllü lokum
2-3 bardak süt
Üst Süslemesi İçin
5-6 Tane Çilek
Fındık
Önce "Doğadan Kırmızı Meyveler" poşet çaylarını süte koyun. En az 12 saat -sabahtan akşama- bekletin. Ben 1,5 gün durdurdum.
Nişasta, şeker ve sütü karıştırıyoruz, ocağa tencereyi oturtuyoruz. Çilek ve lokumlarıda atalım. Tabiiki bizim kırmızı meyveler çaylı sütü de ekliyoruz.
Fotoğraftaki renk sizi büyüleyebilir. Browni kekleri ikiye bölüyoruz. Bardaklara yerleştirelim. Kremamızı üstüne dökelim. İçi için hazırladığımız çilekleride atalım. Browni kekin diğer yarısını yerleştiriyoruz. İkinci kat kremamızı yayıyoruz.
Üstüne çilek dilimleri ve fındıklarla kafamıza göre süslüyoruz. Hatta taze nane yaprağıda çok yakışır. Bende olmadığı için yapamadım.
Ve tatlınız hazır.
Nisan ayı biterken, Mayısa tatlı başlayalım. Yarın: 1 Mayıs, "Emekçilerin Bayramı" hepimizin alın terinin karşılığını bulmasını diliyorum. Sevgilerimle.
Çaylı Süt |
Alengirli Karışım |
Pespembe Köpük |
Kekler Yerini Aldı
Çilek Ve Güllü Lokum
Havalı Sahne |
Kremalı Bardaklar
Meyve Çaylı Tatlı |
Harika olmuş ya muhteşemsin!...
YanıtlaSilSen de süpersin. İlk yorum senden geldi. Teşekkür ederim. :))
SilÇok güzel olmuş.. Bu şekilde renklendirmek çok iyi olmuş... Ben pasta yaparken ara sıra gıda boyası ile renklendirme yapıyorum. Bu fikir benim de işime yarayabilir..:)
YanıtlaSilBence de. Denemeni öneririm. Sevgilerimle. :))
SilGörüntü güzel deneyip tadını görmek gerek.Ellerinize sağlık .Sevgiler
YanıtlaSilErkek kardeşim çok beğendi. Her şeyde bir kusur bulabiliyor. O yüzden, o beğendiyse herkes beğenir, duygusu yaşıyorum. Sevgili Güloanne:) Sevgilerimle.
SilŞahane görünüyor eline sağlık
YanıtlaSilHarika görünüyor.Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilDenemeliyim ...
vallahi müthişsiniz , bin yıl düşünsem aklıma gelmezdi , gerçekten emeğinize , yüreğinize sağlık...sevgiyle...
YanıtlaSilAaaa çok degisikmiş baya tatliş gorunuyor tarif ^_^ evde bogurtlenlo dogadan var ama bi denesem mi diyorum himm canim istedi
YanıtlaSilne kadar değişik ya , nasıl aklına gelir böle şeyler :)
YanıtlaSilPeri anne anneler gunun kutlu olsun. Guzel kizlarinla birlikte hep mutlu ol seker anne ♥♥♥
YanıtlaSilÇok yaratıcısın..
YanıtlaSilmelabaaa :)
YanıtlaSilne kadar pratik ve orjinal ibr tarif bu böyle. Ellerine sağlık
YanıtlaSilgüzel
YanıtlaSil