Doğadan Kırmızı Meyveler Ve Tatlı

16
Siz hiç çaylı bir lezzet hazırladınız mı? Siyah çayla hazırlanan "çaylı kek" dışında; denemediyseniz mutfakta bir heyecana ihtiyacınız var! 
Peki neyle yapıyoruz?
"Doğadan Kırmızı Meyveler" çayına başrol verdim. Bu tatlının yönetmeni olarak keyifli bir maceraya hazırlanıyoruz. 

dogadan kirmizi meyveler
Doğadan Kırmızı Meyveler

Bu arada "Doğadan  Kırmızı Meyveler" çayını tadanların yorumlarını bekliyorum. 
"Bitki çayından bir tarif nereden aklına düştü?" derseniz; ara sıra yabancı bloglara uğramak iyi oluyor. Benim gördüğüm tarifte, "matcha çayı" yeşil çayın bir türü ile pasta hazırlanmıştı. Yeşil rengi kremasıyla insanın gönlünü fethediyor. Tadını merak ediyorum. Umarım,  onuda yapma fırsatım olur. 
Bu tarifte, farklılık yaptım. Tüm duygu ve düşüncelerimi fotoğraf üzerine yazdım. Seveceğinizi düşünüyorum. 
Hazırlanan tatlıyı pasta kreması niyetinede kullanabilirsiniz. Günlerde,  misafiriniz olduğunda "değişik bir şey yapmalıyım." hissindeyseniz, tavsiye ederim. 
Aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazınız. Şimdi, filme "tatlıya" başlayalım. 
meyve cayli sut ve browni
Meyve Çaylı Süt Ve Browni

Malzemeler:
2-3 poşet Doğadan Kırmızı Meyveler Çayı
1,5 bardak süt
3 Tane Browni Gold Kek
2-3 kaşık nişasta
3-4 kaşık şeker
4-5 tane çilek -içine-
Bir kaç tane güllü lokum
2-3 bardak süt
Üst Süslemesi İçin
5-6 Tane Çilek
Fındık
Önce "Doğadan Kırmızı Meyveler" poşet çaylarını süte koyun. En az 12 saat -sabahtan akşama- bekletin. Ben 1,5 gün durdurdum. 
Nişasta, şeker ve sütü karıştırıyoruz, ocağa tencereyi oturtuyoruz. Çilek ve lokumlarıda atalım. Tabiiki bizim kırmızı meyveler çaylı sütü de ekliyoruz. 
Fotoğraftaki renk sizi büyüleyebilir. Browni kekleri ikiye bölüyoruz. Bardaklara yerleştirelim. Kremamızı üstüne dökelim. İçi için hazırladığımız çilekleride atalım. Browni kekin diğer yarısını yerleştiriyoruz. İkinci kat kremamızı yayıyoruz. 
Üstüne çilek dilimleri ve fındıklarla kafamıza göre süslüyoruz. Hatta taze nane yaprağıda çok yakışır. Bende olmadığı için yapamadım. 
Ve tatlınız hazır. 
Nisan ayı biterken, Mayısa tatlı başlayalım. Yarın: 1 Mayıs, "Emekçilerin Bayramı" hepimizin alın terinin karşılığını bulmasını diliyorum. Sevgilerimle. 
cayli sut
Çaylı Süt
alengirli karisim
Alengirli Karışım
pespembe kopuk
Pespembe Köpük
kekler yerini aldi
Kekler Yerini Aldı
cilek ve gullu lokum
Çilek Ve Güllü Lokum

havali sahne
Havalı Sahne
kremali bardaklar
Kremalı Bardaklar
meyve cayli tatli
Meyve Çaylı Tatlı

Yorum Gönder

16Yorumlar

  1. Harika olmuş ya muhteşemsin!...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de süpersin. İlk yorum senden geldi. Teşekkür ederim. :))

      Sil
  2. Çok güzel olmuş.. Bu şekilde renklendirmek çok iyi olmuş... Ben pasta yaparken ara sıra gıda boyası ile renklendirme yapıyorum. Bu fikir benim de işime yarayabilir..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Denemeni öneririm. Sevgilerimle. :))

      Sil
  3. Görüntü güzel deneyip tadını görmek gerek.Ellerinize sağlık .Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkek kardeşim çok beğendi. Her şeyde bir kusur bulabiliyor. O yüzden, o beğendiyse herkes beğenir, duygusu yaşıyorum. Sevgili Güloanne:) Sevgilerimle.

      Sil
  4. Şahane görünüyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. Harika görünüyor.Ellerinize sağlık :)
    Denemeliyim ...

    YanıtlaSil
  6. vallahi müthişsiniz , bin yıl düşünsem aklıma gelmezdi , gerçekten emeğinize , yüreğinize sağlık...sevgiyle...

    YanıtlaSil
  7. Aaaa çok degisikmiş baya tatliş gorunuyor tarif ^_^ evde bogurtlenlo dogadan var ama bi denesem mi diyorum himm canim istedi

    YanıtlaSil
  8. ne kadar değişik ya , nasıl aklına gelir böle şeyler :)

    YanıtlaSil
  9. Peri anne anneler gunun kutlu olsun. Guzel kizlarinla birlikte hep mutlu ol seker anne ♥♥♥

    YanıtlaSil
  10. ne kadar pratik ve orjinal ibr tarif bu böyle. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
Yorum Gönder