Baharlı zamanlar
yaşarken size renkli mi renkli mevsimin kendisiyle örtüşen bir salatayı
hazırlayacağım.
Maş fasulyesi
salatası, neler yok ki? Narlı cevizli pestil, hardal, soya sosu ve kimyon
salataya resmen kişilik kazandırıyor. Sadece renkleri değil içindeki malzeme ve
hazırlanışı da farklı.
Eee hadi anlat,
dediğinizi duyuyorum. Efendim, son nokta atışımı da yapayım. Bu salatayı ben
buldum, ben yaptım. Aynen Fransız Vatel'in krem şantiyi buluşu gibi bir şey...
Narlı Maş Fasulyesinin Tüm Malzemeleri |
Tamam anlatmaya
başlıyorum. Önce malzemeler:
250 gr Maş
Fasulyesi
1/2 Narın Tanesi
1/2 Bağ Tereotu
1/2 Bağ Dereotu
1/2 Bağ Taze Nane
1 Çay kaşığı
Kimyon Tohumu
1/2 California
Biberi
1/4 Narlı Cevizli
Sucuk
Zeytinyağı, Nar
Ekşisi, Hardal Sosu, Tuz.
Maş fasulyesini
bir gün suda bekletin. Ertesi gün kimyon tohumu ile maş fasulyesini haşlayın. Kimyon
tohumu yoksa toz atabilirsiniz.
Maş fasulyesi
piştiğinde, buharı üzerindeyken içine 1 çay kaşığı hardal sosu, soya sosu,
zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyiniz. Ağzını kapatıp demlensin. Bana göre bu
salatanın püf noktası.
Narlı Maş Fasulyesi Salatası |
Bu arada narı
ayıklayın, yeşilliklerinizi yıkayıp kesin. Biberi uzun ince şeritler halinde
kesiniz. Narlı cevizli pestili de ince ince doğrayın. Olmuyorsa mutfak
makaslarıyla önce kesebilirsiniz. Ben güzel yapamayınca narın altına gizledim.
Demlenen maş
fasulyesine sırayla yeşillikler, narlı
cevizli pestil ve biberi ekleyin. Ekşiliği sizi tatmin etmiyorsa nar ekşisi
veya limon suyu ile tadını ayarlayın. Ben biraz daha zeytinyağı ekledim. Sonuç
mükemmel.
Bu kadar farklı
malzemenin birbiriyle uyumuna bayıldım. Ara sıra yoldan çıkıp yeni yöntemler
denemelisiniz. Farklılıklar bizi mutlu ediyor.
Herkese ağız
tadının olduğu keyifli günler diliyorum.
ellerine sağlık canım gayet güzel bir salataya benziyor :)
YanıtlaSilMerhaba,
SilTeşekkür ederim. Hoş geldiniz.
duyurunu yaptıım :)
YanıtlaSilDeep öpüldün.;)
SilMalzemelerde o kadar zengin ve lezzetli ürünler ki sanki sabah yesek akşama kadar bir şey yemesek olur. Elinize sağlık, bu arada izleyiciniz oldum müsadenizle.
YanıtlaSilBilemiyorum. :)İlhan Bey, ben de sizin et yemeklerini yazdığınız blogunuza misafir oldum. Çok naziksiniz.
SilÇok renkli görünüyor.Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.Bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim.Elinize sağlık:)
YanıtlaSilEbemkuşağı narlar bitmeden tavsiye ederim. Teşekkür ederim. :)
SilHiç denemedim bu fasulyeyi ,sunum çok lezzetli görünüyor:)).
YanıtlaSilBu haliyle sevimli bir fasulye. Teşekkür ederim. :)
SilÇok ilginç ve bilgilendirici bir yazı olmuş... Harika görünüyor.
YanıtlaSilTakipteyim.. Bu arada ÇEKİLİŞİME ve bloglarıma beklerim...
makyajbox.blogspot.com ve berilcimcime.blogspot.com
Teşekkürler
Birsen Hanımcıgım, keyifli bir salata ben de geleceğim. Teşekkürler.
Silbayıldım, en kısa surede yapacagım, sebze delisiyim :)
YanıtlaSilBen de öyle, afiyet olsun. Blogubuz varsa bi daha ki sefere lütfen yazınız. Uğramak isterim.
SilEllerinize sağlık çok hoş görünüyor özellikle sunumunuzla :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Umarım siz de denersiniz. :)
Silçok güzel görünüyor , emeğine sağlık :)
YanıtlaSilKeyifli bir tad yakaladım. Umarım siz de denersiniz.;)
Silsiteniz çok güzel paylaşım için teşekkürler, bende beklerim :)
YanıtlaSilElbette uğrarım. Siteyi genel anlamda beğenmenize sevindim.Selamlar.
SilBu fasülyeyi hiç denemedim ama çok saglikli oldugunu biliyorum. Elinize saglik. Sevgiler 😊
YanıtlaSilŞeker hastaları için özellikle çok iyi, insülini dengede tutuyor. Teşekkür ederim. :)
Silçok lezzetli görünüyor sevgili Deep sayesinde sayfanıza konuk oldum bende beklerim....
YanıtlaSilwww.blogdakicin.blogspot.com
Gerçekten keyifli bir lezzet. Uğrayacağım.
SilHarika gözüküyor yurt hayatından kurtulunca ilk işim :))
YanıtlaSilBence bir arkadaşının evinde de deneyebilirsin. Ne kadar becerikli olduğunu göstersin. ;)
SilBu fasulye`yi ilk defa senden duydum ve okurken acıktım iyi mi...
YanıtlaSilEllerine sağlık.Tatlı ekşi salataları bende çok severim. ^.^
Kırmızı -turuncu rengin etkisi, olabilir ;) Çin fasulyesi diye de bilinir.
SilEllerine sağlık.....
YanıtlaSilSağol, Saadet. :)
SilBu tarz değişik salataları ben de çok severim, ve zaman zaman yaparım. Elinize sağlık, sevgiler... https://bizimmutfakdan.wordpress.com/ Aysel
YanıtlaSilHoş geldiniz.:) Değişiklik iyi geliyor.
SilŞu Maş fasulyesini bi türlü pişiremedim hemen bu tarifle akşama deneyeceğim. Umarım tadıda güzeldir sevgiler.. Bu arada deepten geldim bende beklerim...
YanıtlaSilTavsiye ederim. Nar tanecikleri damakta patlarken hoş oluyor. Afiyet olsun. :)
SilMaş fasulyesini cok merak ediyorum tarifine cidden bayildim deneyecegim. Soya sosunu kullanamam Tiroidden dolayi ama diger hepsi tamamdir. Emegine eline saglik sekerim❤❤❤
YanıtlaSilNarlar bitmeden dene bence de:) Azıcık soya sosundan bir şey olmaz diye düşünüyorum, ama sen bilirsin. :☆☆☆
Silnedense pestil ve biberi bir arada düşünemedim.
YanıtlaSilMaş fasulyesine bayılırım :) Bir çok çeşidini salata olarak denedim. Buda değişik bir tat Ellerinize sağlık :) Görüntü muazzam .....
YanıtlaSil