Baharlı Maş Fasulyesi Salatası

38

Baharlı zamanlar yaşarken size renkli mi renkli mevsimin kendisiyle örtüşen bir salatayı hazırlayacağım.
Maş fasulyesi salatası, neler yok ki? Narlı cevizli pestil, hardal, soya sosu ve kimyon salataya resmen kişilik kazandırıyor. Sadece renkleri değil içindeki malzeme ve hazırlanışı da farklı.
Eee hadi anlat, dediğinizi duyuyorum. Efendim, son nokta atışımı da yapayım. Bu salatayı ben buldum, ben yaptım. Aynen  Fransız  Vatel'in krem şantiyi buluşu gibi bir şey...
narli mas fasulyesinin tum malzemeleri
Narlı Maş Fasulyesinin Tüm Malzemeleri

Tamam anlatmaya başlıyorum. Önce malzemeler:
250 gr Maş Fasulyesi
1/2 Narın Tanesi
1/2 Bağ Tereotu
1/2 Bağ Dereotu
1/2 Bağ Taze Nane
1 Çay kaşığı Kimyon Tohumu
1/2 California Biberi
1/4 Narlı Cevizli Sucuk
Zeytinyağı, Nar Ekşisi, Hardal Sosu, Tuz.
Maş fasulyesini bir gün suda bekletin. Ertesi gün kimyon tohumu ile maş fasulyesini haşlayın. Kimyon tohumu yoksa toz atabilirsiniz.
Maş fasulyesi piştiğinde, buharı üzerindeyken içine 1 çay kaşığı hardal sosu, soya sosu, zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyiniz. Ağzını kapatıp demlensin. Bana göre bu salatanın püf noktası.
narli mas fasulyesi salatasi
Narlı Maş Fasulyesi Salatası

Bu arada narı ayıklayın, yeşilliklerinizi yıkayıp kesin. Biberi uzun ince şeritler halinde kesiniz. Narlı cevizli pestili de ince ince doğrayın. Olmuyorsa mutfak makaslarıyla önce kesebilirsiniz. Ben güzel yapamayınca narın altına gizledim.
Demlenen maş fasulyesine sırayla yeşillikler,  narlı cevizli pestil ve biberi ekleyin. Ekşiliği sizi tatmin etmiyorsa nar ekşisi veya limon suyu ile tadını ayarlayın. Ben biraz daha zeytinyağı ekledim. Sonuç mükemmel.
Bu kadar farklı malzemenin birbiriyle uyumuna bayıldım. Ara sıra yoldan çıkıp yeni yöntemler denemelisiniz. Farklılıklar bizi mutlu ediyor.
Herkese ağız tadının olduğu keyifli günler diliyorum.








Yorum Gönder

38Yorumlar

  1. ellerine sağlık canım gayet güzel bir salataya benziyor :)

    YanıtlaSil
  2. Malzemelerde o kadar zengin ve lezzetli ürünler ki sanki sabah yesek akşama kadar bir şey yemesek olur. Elinize sağlık, bu arada izleyiciniz oldum müsadenizle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum. :)İlhan Bey, ben de sizin et yemeklerini yazdığınız blogunuza misafir oldum. Çok naziksiniz.

      Sil
  3. Çok renkli görünüyor.Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.Bu tarifi en kısa zamanda deneyeceğim.Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebemkuşağı narlar bitmeden tavsiye ederim. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Hiç denemedim bu fasulyeyi ,sunum çok lezzetli görünüyor:)).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu haliyle sevimli bir fasulye. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Çok ilginç ve bilgilendirici bir yazı olmuş... Harika görünüyor.

    Takipteyim.. Bu arada ÇEKİLİŞİME ve bloglarıma beklerim...

    makyajbox.blogspot.com ve berilcimcime.blogspot.com

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birsen Hanımcıgım, keyifli bir salata ben de geleceğim. Teşekkürler.

      Sil
  6. bayıldım, en kısa surede yapacagım, sebze delisiyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle, afiyet olsun. Blogubuz varsa bi daha ki sefere lütfen yazınız. Uğramak isterim.

      Sil
  7. Ellerinize sağlık çok hoş görünüyor özellikle sunumunuzla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım siz de denersiniz. :)

      Sil
  8. çok güzel görünüyor , emeğine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli bir tad yakaladım. Umarım siz de denersiniz.;)

      Sil
  9. siteniz çok güzel paylaşım için teşekkürler, bende beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette uğrarım. Siteyi genel anlamda beğenmenize sevindim.Selamlar.

      Sil
  10. Bu fasülyeyi hiç denemedim ama çok saglikli oldugunu biliyorum. Elinize saglik. Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şeker hastaları için özellikle çok iyi, insülini dengede tutuyor. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  11. çok lezzetli görünüyor sevgili Deep sayesinde sayfanıza konuk oldum bende beklerim....
    www.blogdakicin.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten keyifli bir lezzet. Uğrayacağım.

      Sil
  12. Harika gözüküyor yurt hayatından kurtulunca ilk işim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence bir arkadaşının evinde de deneyebilirsin. Ne kadar becerikli olduğunu göstersin. ;)

      Sil
  13. Bu fasulye`yi ilk defa senden duydum ve okurken acıktım iyi mi...
    Ellerine sağlık.Tatlı ekşi salataları bende çok severim. ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırmızı -turuncu rengin etkisi, olabilir ;) Çin fasulyesi diye de bilinir.

      Sil
  14. Bu tarz değişik salataları ben de çok severim, ve zaman zaman yaparım. Elinize sağlık, sevgiler... https://bizimmutfakdan.wordpress.com/ Aysel

    YanıtlaSil
  15. Şu Maş fasulyesini bi türlü pişiremedim hemen bu tarifle akşama deneyeceğim. Umarım tadıda güzeldir sevgiler.. Bu arada deepten geldim bende beklerim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim. Nar tanecikleri damakta patlarken hoş oluyor. Afiyet olsun. :)

      Sil
  16. Maş fasulyesini cok merak ediyorum tarifine cidden bayildim deneyecegim. Soya sosunu kullanamam Tiroidden dolayi ama diger hepsi tamamdir. Emegine eline saglik sekerim❤❤❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Narlar bitmeden dene bence de:) Azıcık soya sosundan bir şey olmaz diye düşünüyorum, ama sen bilirsin. :☆☆☆

      Sil
  17. nedense pestil ve biberi bir arada düşünemedim.

    YanıtlaSil
  18. Maş fasulyesine bayılırım :) Bir çok çeşidini salata olarak denedim. Buda değişik bir tat Ellerinize sağlık :) Görüntü muazzam .....

    YanıtlaSil
Yorum Gönder