Atistirmalik Kahvalti Peynirleri

18 Şubat

Günün en önemli öğünü kahvaltı. Kaçımız bu önemli öğünü düzenli olarak yaparız?
Çoğumuz okula ya da işe yetişmek için yollara dökülüyoruz. Özellikle büyükşehirde yaşayanlar için durum bu!
Kahvaltı sadece hafta sonuna kalan bir etkinliğe dönüyor. Bol selfieli, köy kahvelerinde ya da kahvaltı evlerinde kırk çeşitli kahvaltı en popüleri...
Uzmanlar; kahvaltıyı es geçenlerin iki problemle karşı karşıya kaldığını söylüyor:
Kilo alma, unutkanlık...
İkisi de çağımızın hastalığı!
Kahvaltısız mı kalıyoruz? Bu konu biraz karışık... Bana göre kahvaltı atıştırmaya dönüyor...Türk halkı olarak kahvaltı anlayışımız:
"Simit, peynir ve çay."
Simit ya da gevrekten bıkar mıyız? Bilmiyorum, ama sürekli aynı peynir gitmiyor...
Toplamda bir senedir farklı peynirleri "atıştırmalık kahvaltı" da denedim. Şimdilik, dört ayrı peynir gözüme girdi..
Perinin notlarına; atıştırmalık kahvaltı peynirleri düştü.
Atıştırmalık Kahvaltı Peynirleri Listesi:
Pınar Labne Peyniri
Sütaş Süzme Peyniri
Sek Taze Peynir
Murat Bey Fessita
Şimdi sizinle bu peynirlerin beğendiğim yönleri ile nelerle daha keyifli yendiğini paylaşacağım.
Pınar Labne Peyniri:
Bana göre, Pınar Beyaz'dan daha lezzetli. Nedeni: "Pınar Beyaz" yağ oranı daha yüksek. Pınar Labne, süzme yoğurtla krema arasındaki formu onu keyifli hale getirmiş. Pınar, "labne" çorba ve cheesecakelerde de kullanılacağını lanse etti.
Atıştırmalık kahvaltı da en büyük iyiliği minik boyutlarda oluşu... Bu da onu her yere taşınır yapıyor.
Neyle yenirse daha keyifli olur?
Ben minik pastane poğaçası ile sütlü simitle nefis gidiyor. Bir de grissini tavsiyedir.


Sütaş Süzme Peyniri:
Sütaş'ın süzme peyniri de minik boyutlarda ve tuz oranı düşük oluşu hoş. İnsana taze köy peynirini hatırlatıyor.
Simit ya da çok tahıllı ekmek -cevizli, tohumlu- hatta boyoz yanına iyi gidiyor.
Bence, işten eve salata götürüyorsanız bir kere Sütaş Süzme ekleyin. Etkileyici bulacaksınız.
Sek Taze Peyniri:
Bu peynir evde soğuk sandviç yapmak için birebir. Sek Taze Peynirin dört çeşiti var.
Sek Taze Peynir Zeytinli Kekikli
Közlenmiş Ve Acı Biberli
Dereotlu
Üç Biberli
Ben iki çeşidini denedim: Zeytinli ve kekikli ile közlenmiş ve acı biberli.
İleride size bu peynirle ilgili "oyunbaz sandviçi" nasıl hazırlanır? Onu anlatacağım.
Bu peynirle meze de hazırlayabilirsiniz. Mesela; közlenmiş patlıcan, az yoğurt ile közlenmiş ve acı biberli...
Yaratıcılığınızı zorlayın, derim.
Muratbey Fessita Peyniri:
Muratbey Fessita dilimlenmiş ve de çörekotu fesleğenli özel peynir.
İnsana; "sandviç benden olur." diyor. Ekmeğinize neyi seviyorsanız, doldurun ve Fessita'dan ekleyin.
Bir de eğer şarap içiyorsanız; peynir tabağı hazırlayın. Güçlü şaraplara iyi eşlik eder. Mesela; Şiraz...
Atıştırmalık kahvaltınıza peynirde yeni tat arıyorsanız önerilerime kulak verin.
Malum, sonbahar geldi. İnsanda mevsim değişikliğine bağlı olarak hem ruh hem de bedenimiz güçten düşüyor.
O yüzden kahvaltınızı mutlaka edin. Keyifli ve enerji dolu günler diliyorum.
Tabiki youtube da videoma göz atmanızı önereceğim.

BENZER YAZILAR

61 yorum

  1. Teşekkür ederim paylaşım için, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de teşekkür ederim. İlginize.:)

      Sil
  2. içinde çörekotu, kekik, pul biber olan kaşar peynirleri seviyorum, taze peynirlerle pek aram yok, peyniri atıştırmalık olarak düşünmemiştim hiç, aslında denesem fena olmaz sanırım :) videonu da izleyeceğim şimdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında modern yaşamın içinde kahvaltı "pazar" günleri haricinde atıştırmaya dönüştü. Her şey değişime uğruyor.

      Sil
  3. Ben labne, süzme gibi peynirleri sevmiyorum. Hoş olmasa günlerce peyniri de aramam sanırım. Domates, ot, zeytin olsun yeter bana...

    YanıtlaSil
  4. Ben klasikçiyim...Beyaz peynirin sade hali favorim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eskiden aynen senin gibiydim. Farklı tatları keşfetmem galiba Ankara da yaşamaya başlayınca oldu.:)

      Sil
  5. en yataktan yuvarlanıp kahvaltı yapanlardanım, simit tercihimdir. bir de tavşan kanı ay oldu mu değmeyin keyfime. Biraz da kokulusundan petek bal olsa olmaz mı ya! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :D :D Çok tatlısınız ya.. Petek bala ben de dayanamam..

      Sil
  6. eskiden peyniri ben de çok severek yerdim ama şu sıralar peynirin tehlikeli yiyecekler arasında olduğunu duyduğumdan beri daha az yemeğe başladım..peynirin kemikleri erittiği,kalp damarlarını falan tıkadığı gibi sağlık problemlerini duymuştum..bu konu hakkkında bi kaç tane videoya rastlamıştı, bi tanesini vereyim ( https://www.youtube.com/watch?v=1Vn5R0SZrWY ) youtube,de bulmak mümkün bunları.. faydalı bi paylaşımdı,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yediğimiz her gıda uygun proseste işlenmediği, korunmadığı sürece bu dediğiniz tehlikenin farklı aşamaları oluyor.
      Gıdada en büyük sıkıntı catering firmalarında yaşanıyor...
      Sek, Sütaş ve yazdığım diğer firmalar iç denetimleri oldukça sıkı firmalar. O yüzden ben gönül rahatlığıyla tüketiyorum.

      Sil
  7. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  8. hafta sonu kahvaltılarında çeşidi seviyorum,,peynir kahvaltıda vazgeçilmezim.....

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel anlatmışsınız emeğinize sağlık. Sütaş süzmeyi keyifle tüketiyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu bazen baharatlayıp kızartıyorum. Siz de yapıyor musunuz?

      Sil
  10. Ben de çok aromalı peynirleri sevmiyorum ama mutlaka deniyorum. Teşekkürler bu güzel paylaşım için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevindim, yorumuna. Muratbey peynirleri gerçekten güzel. Tavsiye ederim.

      Sil
  11. Bir peynir hastasi olarak tek cesit peynir eve aldigima sasirdim simdi sutas devamli aliyorum digerlerinide deneyecegim canim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun. Bazen bir şeye takılıyoruz, bıkana kadar.:)

      Sil
  12. sanırım ben de Yeşim gibi klasik tercih edenlerdenim. Anne tarafından da Edirne li olunca bir Edirne peyniri, sert Ezine peyniri, İzmir tulumu, Kars kaşarı sevdiğim lezzetler. Öyle baharatlı, otlu, zeytinli sevemiyorum maalesef. Ama kahvaltı konusunda haklısınız neredeyse çocukluğumdan beri Pazar günleri hariç benim için günün en hızlı geçiştirilen öğünü. :(

    YanıtlaSil
  13. Ben sütaş peynir eve alıyorum diğerlerinide mutlaka denemeliyim

    YanıtlaSil
  14. Kahvaltıda peyniri çok severim.Farklı peynir çeşitlerini alırım, denerim.Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim,deneyeceğim.Sevgiler 😊

    YanıtlaSil
  15. Bu yaşıma geldim. Çok nadir belki, bir de hamilelik dışında sabah kahvaltımı asla ihmal etmedim canım. En sevdiğim öğündür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin kahvaltı masanı görür gibiyim, Ece abla.. Pişiler filan vardır. Ne güzeldir, kahvaltı etmek sen de..

      Sil
  16. bazen aynı markanın aynı ürünü bile bir diğerine uymuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen olabiliyor. O konu bence soğuk zincir de aksamalar, ya da proses işlemlerinde bir değişiklik her şeyi değiştiriyor..

      Sil
  17. Ne güzel bilgiler aktarmışsınız teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de teşekkür ederim, ilginize.:)

      Sil
  18. Kahvaltı nerdee 😀 işyerinde simit çay. Ama simitin yanında peynir gibi bir alışkanlığım olmadı benim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok ilginç, hiç peynirsiz gevrek olur mu?:)

      Sil
  19. büyük Blog Takip Etkinliğinden geldim :)

    https://dblogu.blogspot.com.tr/ <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de iadei ziyaret yaptım. Sevgiler.

      Sil
  20. Peynirin her türlüsünü severim. Bir yerlere yetişme telaşı ile kahvaltıyı bile yapamaz olduk :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi? Sizi gördüğüme sevindim. :)

      Sil
  21. peynirsiz kahvaltı olmaz , :D

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar, büyük blog takip etkinliğinden geldim ve derhal takipe aldım. Sizi de bekliyorum.. :) https://kelimeleringucu1.blogspot.com/?m=1

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de iadei ziyaret yaptım. Selamlar.:)

      Sil
  23. merhabalar büyük blogger etkinliğinden geliyorum beklerim :) http://biricitinyeri.blogspot.com.tr/ sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bn de size uğradım. Sevgilerimle..

      Sil
  24. Büyük Blog Takip Etkinliği'nden geliyorum takipteyim beklerim

    YanıtlaSil
  25. bu ezme, taze peynir, sürme beynir beyaz peynir gibi peynirlerin gercek peynir oldularından şüpheliyim Peynir altı suyu dedikleri bir maddeden yapılıyor çoğu ve aslında peynir bile değiller :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peynir altı suyu; protein bombası olarak nitelendirilen besin değeri yüksek bir kaynak. Peynirin kendisinden çıkıyor. Süt tozu ile üretilen peynirler olduğunu duyuyoruz. O sıkıntılı...

      Sil
  26. Giderek videoların daha iyi oluyor.Devam devam devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Desteğin için çok teşekkür ederim. Bu videoyu kızımla çekmiştik. Epey bana kızmıştı.
      Şimdilerde artık tek başıma video çekiyorum. Yakında videolarda sizi şaşırtacak şeyler olabilir. Sevgilerimle.:)

      Sil
  27. taam burdan seçerim peynir oleey. hep tulum ve edirne yiyooom :) ama bende de kahvaltı alışkanlığı yok haftasonu dışındaaa. hafta içi genelde çörek poğaça :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten kahvaltı atıştırmalık oldu, Deepim. Biz de yanına peyniri katık yapıyoruz. :))

      Sil
  28. Peynirsiz bir kahvaltı düşünemeyen biri olarak videonu izliyorum hemen ...

    YanıtlaSil
  29. En çok sevdiğim şey kahvaltı peynirsiz olmaz 👎 arkadaş net 😱

    YanıtlaSil
  30. Peynir delisi biriyim ve videoyu çok beğendim.:)

    YanıtlaSil
  31. Bayılıyorum kahvaltıya, hele bir de güne yayarak, keyifli keyifli :)

    YanıtlaSil