Çoğumuz okula ya da işe yetişmek için yollara dökülüyoruz. Özellikle büyükşehirde yaşayanlar için durum bu!
Kahvaltı sadece hafta sonuna kalan bir etkinliğe dönüyor. Bol selfieli, köy kahvelerinde ya da kahvaltı evlerinde kırk çeşitli kahvaltı en popüleri...
Uzmanlar; kahvaltıyı es geçenlerin iki problemle karşı karşıya kaldığını söylüyor:
Kilo alma, unutkanlık...
İkisi de çağımızın hastalığı!
Kahvaltısız mı kalıyoruz? Bu konu biraz karışık... Bana göre kahvaltı atıştırmaya dönüyor...Türk halkı olarak kahvaltı anlayışımız:
"Simit, peynir ve çay."
Simit ya da gevrekten bıkar mıyız? Bilmiyorum, ama sürekli aynı peynir gitmiyor...
Toplamda bir senedir farklı peynirleri "atıştırmalık kahvaltı" da denedim. Şimdilik, dört ayrı peynir gözüme girdi..
Perinin notlarına; atıştırmalık kahvaltı peynirleri düştü.
Atıştırmalık Kahvaltı Peynirleri Listesi:
Pınar Labne Peyniri
Sütaş Süzme Peyniri
Sek Taze Peynir
Murat Bey Fessita
Şimdi sizinle bu peynirlerin beğendiğim yönleri ile nelerle daha keyifli yendiğini paylaşacağım.
Pınar Labne Peyniri:
Bana göre, Pınar Beyaz'dan daha lezzetli. Nedeni: "Pınar Beyaz" yağ oranı daha yüksek. Pınar Labne, süzme yoğurtla krema arasındaki formu onu keyifli hale getirmiş. Pınar, "labne" çorba ve cheesecakelerde de kullanılacağını lanse etti.
Atıştırmalık kahvaltı da en büyük iyiliği minik boyutlarda oluşu... Bu da onu her yere taşınır yapıyor.
Neyle yenirse daha keyifli olur?
Ben minik pastane poğaçası ile sütlü simitle nefis gidiyor. Bir de grissini tavsiyedir.
Sütaş'ın süzme peyniri de minik boyutlarda ve tuz oranı düşük oluşu hoş. İnsana taze köy peynirini hatırlatıyor.
Simit ya da çok tahıllı ekmek -cevizli, tohumlu- hatta boyoz yanına iyi gidiyor.
Bence, işten eve salata götürüyorsanız bir kere Sütaş Süzme ekleyin. Etkileyici bulacaksınız.
Sek Taze Peyniri:
Bu peynir evde soğuk sandviç yapmak için birebir. Sek Taze Peynirin dört çeşiti var.
Sek Taze Peynir Zeytinli Kekikli
Közlenmiş Ve Acı Biberli
Dereotlu
Üç Biberli
Ben iki çeşidini denedim: Zeytinli ve kekikli ile közlenmiş ve acı biberli.
İleride size bu peynirle ilgili "oyunbaz sandviçi" nasıl hazırlanır? Onu anlatacağım.
Bu peynirle meze de hazırlayabilirsiniz. Mesela; közlenmiş patlıcan, az yoğurt ile közlenmiş ve acı biberli...
Yaratıcılığınızı zorlayın, derim.
Muratbey Fessita Peyniri:
Muratbey Fessita dilimlenmiş ve de çörekotu fesleğenli özel peynir.
İnsana; "sandviç benden olur." diyor. Ekmeğinize neyi seviyorsanız, doldurun ve Fessita'dan ekleyin.
Bir de eğer şarap içiyorsanız; peynir tabağı hazırlayın. Güçlü şaraplara iyi eşlik eder. Mesela; Şiraz...
Atıştırmalık kahvaltınıza peynirde yeni tat arıyorsanız önerilerime kulak verin.
Malum, sonbahar geldi. İnsanda mevsim değişikliğine bağlı olarak hem ruh hem de bedenimiz güçten düşüyor.
O yüzden kahvaltınızı mutlaka edin. Keyifli ve enerji dolu günler diliyorum.
Tabiki youtube da videoma göz atmanızı önereceğim.
Teşekkür ederim paylaşım için, sevgiler :)
YanıtlaSilBen de teşekkür ederim. İlginize.:)
Siliçinde çörekotu, kekik, pul biber olan kaşar peynirleri seviyorum, taze peynirlerle pek aram yok, peyniri atıştırmalık olarak düşünmemiştim hiç, aslında denesem fena olmaz sanırım :) videonu da izleyeceğim şimdi :)
YanıtlaSilAslında modern yaşamın içinde kahvaltı "pazar" günleri haricinde atıştırmaya dönüştü. Her şey değişime uğruyor.
SilBen labne, süzme gibi peynirleri sevmiyorum. Hoş olmasa günlerce peyniri de aramam sanırım. Domates, ot, zeytin olsun yeter bana...
YanıtlaSil:)) Ben değişimi seviyorum.
SilBen klasikçiyim...Beyaz peynirin sade hali favorim...
YanıtlaSilÇok eskiden aynen senin gibiydim. Farklı tatları keşfetmem galiba Ankara da yaşamaya başlayınca oldu.:)
Silen yataktan yuvarlanıp kahvaltı yapanlardanım, simit tercihimdir. bir de tavşan kanı ay oldu mu değmeyin keyfime. Biraz da kokulusundan petek bal olsa olmaz mı ya! :)
YanıtlaSil:D :D Çok tatlısınız ya.. Petek bala ben de dayanamam..
Sileskiden peyniri ben de çok severek yerdim ama şu sıralar peynirin tehlikeli yiyecekler arasında olduğunu duyduğumdan beri daha az yemeğe başladım..peynirin kemikleri erittiği,kalp damarlarını falan tıkadığı gibi sağlık problemlerini duymuştum..bu konu hakkkında bi kaç tane videoya rastlamıştı, bi tanesini vereyim ( https://www.youtube.com/watch?v=1Vn5R0SZrWY ) youtube,de bulmak mümkün bunları.. faydalı bi paylaşımdı,emeğinize sağlık..🙂
YanıtlaSilYediğimiz her gıda uygun proseste işlenmediği, korunmadığı sürece bu dediğiniz tehlikenin farklı aşamaları oluyor.
SilGıdada en büyük sıkıntı catering firmalarında yaşanıyor...
Sek, Sütaş ve yazdığım diğer firmalar iç denetimleri oldukça sıkı firmalar. O yüzden ben gönül rahatlığıyla tüketiyorum.
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilhafta sonu kahvaltılarında çeşidi seviyorum,,peynir kahvaltıda vazgeçilmezim.....
YanıtlaSilBence de vazgeçilemez :)
SilNe güzel anlatmışsınız emeğinize sağlık. Sütaş süzmeyi keyifle tüketiyoruz :)
YanıtlaSilOnu bazen baharatlayıp kızartıyorum. Siz de yapıyor musunuz?
SilBen de çok aromalı peynirleri sevmiyorum ama mutlaka deniyorum. Teşekkürler bu güzel paylaşım için :)
YanıtlaSilBen de sevindim, yorumuna. Muratbey peynirleri gerçekten güzel. Tavsiye ederim.
SilBir peynir hastasi olarak tek cesit peynir eve aldigima sasirdim simdi sutas devamli aliyorum digerlerinide deneyecegim canim
YanıtlaSilAfiyet olsun. Bazen bir şeye takılıyoruz, bıkana kadar.:)
Silsanırım ben de Yeşim gibi klasik tercih edenlerdenim. Anne tarafından da Edirne li olunca bir Edirne peyniri, sert Ezine peyniri, İzmir tulumu, Kars kaşarı sevdiğim lezzetler. Öyle baharatlı, otlu, zeytinli sevemiyorum maalesef. Ama kahvaltı konusunda haklısınız neredeyse çocukluğumdan beri Pazar günleri hariç benim için günün en hızlı geçiştirilen öğünü. :(
YanıtlaSilMaalesef öyleee...
SilAcıktım yaa :)
YanıtlaSilGel kahvaltı yapalım.:)
SilBen sütaş peynir eve alıyorum diğerlerinide mutlaka denemeliyim
YanıtlaSilKahvaltıda peyniri çok severim.Farklı peynir çeşitlerini alırım, denerim.Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim,deneyeceğim.Sevgiler 😊
YanıtlaSilAfiyet olsun. Sevgiler.:)
SilBu yaşıma geldim. Çok nadir belki, bir de hamilelik dışında sabah kahvaltımı asla ihmal etmedim canım. En sevdiğim öğündür.
YanıtlaSilSenin kahvaltı masanı görür gibiyim, Ece abla.. Pişiler filan vardır. Ne güzeldir, kahvaltı etmek sen de..
Silbazen aynı markanın aynı ürünü bile bir diğerine uymuyor
YanıtlaSilBazen olabiliyor. O konu bence soğuk zincir de aksamalar, ya da proses işlemlerinde bir değişiklik her şeyi değiştiriyor..
SilNe güzel bilgiler aktarmışsınız teşekkür ederim
YanıtlaSilBen de teşekkür ederim, ilginize.:)
SilKahvaltı nerdee 😀 işyerinde simit çay. Ama simitin yanında peynir gibi bir alışkanlığım olmadı benim.
YanıtlaSilÇok ilginç, hiç peynirsiz gevrek olur mu?:)
Silbüyük Blog Takip Etkinliğinden geldim :)
YanıtlaSilhttps://dblogu.blogspot.com.tr/ <3
Ben de iadei ziyaret yaptım. Sevgiler.
SilPeynirin her türlüsünü severim. Bir yerlere yetişme telaşı ile kahvaltıyı bile yapamaz olduk :(
YanıtlaSilDeğil mi? Sizi gördüğüme sevindim. :)
Silpeynirsiz kahvaltı olmaz , :D
YanıtlaSilBence de olmaz...:)
SilMerhabalar, büyük blog takip etkinliğinden geldim ve derhal takipe aldım. Sizi de bekliyorum.. :) https://kelimeleringucu1.blogspot.com/?m=1
YanıtlaSilBen de iadei ziyaret yaptım. Selamlar.:)
Silmerhabalar büyük blogger etkinliğinden geliyorum beklerim :) http://biricitinyeri.blogspot.com.tr/ sevgiler
YanıtlaSilBn de size uğradım. Sevgilerimle..
SilBüyük Blog Takip Etkinliği'nden geliyorum takipteyim beklerim
YanıtlaSilBen de öyle... Sevgiler..:)
SilKahvaltı olmazsa olmaz.:)
YanıtlaSilKatılıyorummm.:)
Silbu ezme, taze peynir, sürme beynir beyaz peynir gibi peynirlerin gercek peynir oldularından şüpheliyim Peynir altı suyu dedikleri bir maddeden yapılıyor çoğu ve aslında peynir bile değiller :(
YanıtlaSilPeynir altı suyu; protein bombası olarak nitelendirilen besin değeri yüksek bir kaynak. Peynirin kendisinden çıkıyor. Süt tozu ile üretilen peynirler olduğunu duyuyoruz. O sıkıntılı...
SilGiderek videoların daha iyi oluyor.Devam devam devam :)
YanıtlaSilDesteğin için çok teşekkür ederim. Bu videoyu kızımla çekmiştik. Epey bana kızmıştı.
SilŞimdilerde artık tek başıma video çekiyorum. Yakında videolarda sizi şaşırtacak şeyler olabilir. Sevgilerimle.:)
taam burdan seçerim peynir oleey. hep tulum ve edirne yiyooom :) ama bende de kahvaltı alışkanlığı yok haftasonu dışındaaa. hafta içi genelde çörek poğaça :)
YanıtlaSilZaten kahvaltı atıştırmalık oldu, Deepim. Biz de yanına peyniri katık yapıyoruz. :))
SilPeynirsiz bir kahvaltı düşünemeyen biri olarak videonu izliyorum hemen ...
YanıtlaSilÇok sevinirim, canım.💗
SilEn çok sevdiğim şey kahvaltı peynirsiz olmaz 👎 arkadaş net 😱
YanıtlaSilPeynir delisi biriyim ve videoyu çok beğendim.:)
YanıtlaSilBayılıyorum kahvaltıya, hele bir de güne yayarak, keyifli keyifli :)
YanıtlaSil