Eyvah! Midem Bulanıyor...

27 Şubat

 Söze nasıl başlayacağımı bilemedim. Midem Bulanıyor, cümlesi geniş bir rahatsızlık tablosu içerir: Gıda zehirlenmesinden, idrar yolu enfeksiyonuna, taşıt tutmasından, klorak gibi -çamaşırsuyu-zehirlenmeleri içine almaktadır.
  Biz  bugün mide bulantısı sebeplerinden en masumundan bahsedeceğiz.:) Hemen hemen tüm kadınların ortak hayallerinden biri olan anne olmak.. Bazılarımız kariyer yaptıktan sonra bu serüveni yaşamak istiyoruz, kimimiz de çocukta yaparım kariyer de  sözünü düstur edinerek herşeye yetişmeye çalışıyoruz. Allah kolaylık versin :))
  Vücudumuzun yeni bireye hazırlanırken verdiği bazı tepkilerei kontrol edemiyoruz. Sabah bulantıları gibi..Hatta bazı hamilelerin bebeğini kucağına alana dek bu sıkıntıyı yaşadığı bir gerçek..
   Peki ne yapabiliriz?
  Doğrusu yakın zamana kadar katı meyve sıkacaklarına pek hoş bakmazdım. Sonuç olarak, meyve önemli lif kaynağıydı. Hem bağırsakları düzenleyici hem de kilo kontrolü için ısıra ısıra yenmeli..
  Ta ki bu durum benim pancar gibi bazı sebzeleri yemediğim ama onları -içeriğindeki antioksidan maddeleri - almalıyım da nasıl almalıyım?'düşüncesi kafama yer edene kadar... O zaman: Katı Meyve Sıkacağı almalıydım. Ben de Philips Katı Meyve Sıkacağı edindim.


   Bu arada karikatürdeki gibi insanların hayatlarında hoşluklar olabiliyor:))Yukarıdaki kare: Karikatür Dünyasına ait.
  Farkındayım konu dağıldı. Şimdi toparlıyorum.. İşte Hamile arkadaşlar-özellikle yemek yiyemeyenler-için iki güzel tarif veriyorum.
 Elbette klasik olarak sizin nane çayını içtiğinizi düşünüyorum da o bile bazen etkisiz kalabiliyor. Bu arada dağ nanesi içmeniz önerilmiyor...
 Tarif 1:
 1/2 Ananas, 1 Tane Elma, Zencefil -ufak bir parça- ve 1 Tane Kivi var.
Tarif 2:
1 Tane Elma, 1 Tane Portakal(Greyfurt), 15 Gr -Ufak  Bir Parça -Zencefil var.

Yaz mevsiminde Şeftaliyi tüketebilirsiniz. Ahududu, Böğürtlen yine mide bulantılarını rahatlatıcı meyvelerden.
 Umarım, bebek bekliyorsanız keyifli bir süreç geçirirsiniz. Yeniden görüşmek üzere..

Afiyet Olsun..:)





BENZER YAZILAR

1 yorum

  1. ahududuuuuu böğürtleeeen bayılırım ama yaaaa ah yaz gelsiiin hadiiii :)

    YanıtlaSil