Biliyorum beni takip ediyorsanız biraz kızgınsınız. Öyle çok post hazırlayamıyorum:((..Bunun sebebi hem işimin yoğunluğundan hem de video çeken kardeşimin bana isyanındann!:(..
Neyse şikayetlerimi hemen kesiyorum. Size, biraz unuttuğumuz bir tadı hatırlatmak istiyorum. Kışın soğuk günlerinde içimiz titrediğinde böyle tarçın da konulup içilen sütlü içecek: Salep..
Sanırım, SEK ve Tikveşli de hafiften bu tatları aradığımızı hissettiklerinden hazır salep ürettiler.
Elbette, bizim tercihimiz; böyle ocak başında sütü karıştıra karıştıra hazırladığımız saleptir. Salep her ne kadar kışa özgü olsa da bence faydalarından dolayı farklı tatlarda kullanılmalı...
Kahramanmaraşlı ustalar yüzyıllar önce keşfettiklerinden dondurmalarına katmışlar..Yazın da o kaymaklı tadına doyulmaz lezzetten vazgeçemiyoruz. Bunu niye yazıyorum: Arasıra yanılsak da farklılıklar yaratmak hem bize hem de geleceğimize güzel katkıları olduğundan. Sözün özü: Biraz, CESARET...
Salep için uzun uzadıya bilgi vermeyi gereksiz buluyorum desem de bir kaç kelam edelim. Kendi açımdan-benim gibi süt ve süt ürünleri sevmeyenler için -biliyorsunuz hem kalsiyum alınıyor hem de musilaj-yumuşatıcı-etkisi olduğundan soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar için ideal. Bağışıklık sistemini koruyucu özelliklerini de not edelim. Benim saleple ilgili okuduğum yazı linkini de ekleyeyim: Padişah Macunu oluşu ve güzel bir öykü paylaşmışlar. http://blog.milliyet.com.tr/salep-in-oykusu/Blog/?BlogNo=231250
Onu bir de benim hazırladığım gibi Sütlü Salepli Kabak Tatlısında deneyin..
Şimdilik bu kadar, yakında yine görüşürüz..:)
salep içilmez mi yaa :)
YanıtlaSilkışın bi salep bi de kestane zaten ..
Sana katılıyorummm:)))
YanıtlaSilSalep mükemmel bir lezzettir. Salep sevilmez mi ? İçilmez mi ve tatlılarda kullanılmaz mı ? Ellerine sağlık :))
YanıtlaSil