BAHAR GELDİ ALERJİLERİMİZ DE ORTAYA ÇIKTI!

27 Nisan

Mevsim bahar olunca…’ diye bir şarkı vardır.  Dört gözle beklediğimiz bu mevsim bazılarımıza istemediğimiz durumlar yaşatır: Burun akıntısı,  gözlerde yaşarma,  hapşırık, öksürük ve deride döküntüler.



 Doktorumuza gidip gerekli önlemleri almakla beraber bazı gıdaları bu dönemde daha fazla tüketerek   şikayetleri azaltabiliriz..
 Alerjiyi başlatan: Histamindir. Histamin, vücudumuza yabancı bir madde girdiğinde özellikle mast hücreleri tarafından salgılanır. Bronş düz kaslarında spazm oluşturup nefes darlığına sebep olurken, beyin damarlarını genişletirse yarım baş ağrısı  yapabilir.
Bu gıda ve bitkiler şunlardır:
  C vitamini tüketimini  sıklaştırmak! Her ne kadar kış tan çıkarken ‘portakal, limon’ yemekten bezdiysek de C vitamini histamin salgılamasını azalttığı araştırmalarda  fark edilmiştir. Belki de biraz kivi , ya da kuşburnu çayı tüketmeli:))

  Çörekotu yağı, özellikle soğuk preslenmiş olanı kullanılmalı salatalarda çörek otu yağı balzamik sirke veya aromatik sirkeyle birleştirilip sos olarak kullanılabilir.
 Rooibos çayı yine başka bir alternatif; bu çayın en güzel yanlarından birisi  kafein içermez, çocuklarınız  için de gönül rahatlığıyla  kullanabilirsiniz.
 Deri döküntüleri ve kızarıklıkları için banyo suyunuza: Sinirli ot, papatya, aynısefa, hatmiçiçeği ve lavanta  demleyerek sabun kullanmadan duş alırsanız hem kaşıntınız azalacak hem de kırmızı renk açılacaktır.
  Şimdilik benim bildiğim ve uyguladığım yöntemleri sizinle paylaştım.
 Alerjiden uzak baharın yeryüzüne gelişini siz de ağaçlar ve doğa ile kutlayın. Hepinize  Sevgilerle .:)




BENZER YAZILAR

0 yorum