Doktorumuza gidip
gerekli önlemleri almakla beraber bazı gıdaları bu dönemde daha fazla tüketerek şikayetleri azaltabiliriz..
Alerjiyi başlatan: Histamindir. Histamin, vücudumuza yabancı bir madde girdiğinde özellikle mast hücreleri tarafından salgılanır. Bronş düz kaslarında spazm oluşturup nefes darlığına sebep olurken, beyin damarlarını genişletirse yarım baş ağrısı yapabilir.
Bu gıda ve bitkiler şunlardır:
C vitamini tüketimini sıklaştırmak! Her ne kadar kış tan çıkarken
‘portakal, limon’ yemekten bezdiysek de C vitamini histamin salgılamasını
azalttığı araştırmalarda fark edilmiştir. Belki de biraz kivi , ya da kuşburnu çayı tüketmeli:))Çörekotu yağı, özellikle soğuk preslenmiş olanı kullanılmalı salatalarda çörek otu yağı balzamik sirke veya aromatik sirkeyle birleştirilip sos olarak kullanılabilir.
Rooibos çayı yine başka bir alternatif; bu çayın en güzel yanlarından birisi kafein içermez, çocuklarınız için de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
Deri döküntüleri ve kızarıklıkları için banyo suyunuza: Sinirli ot, papatya, aynısefa, hatmiçiçeği ve lavanta demleyerek sabun kullanmadan duş alırsanız hem kaşıntınız azalacak hem de kırmızı renk açılacaktır.
Şimdilik benim bildiğim ve uyguladığım yöntemleri sizinle paylaştım.
Alerjiden uzak baharın yeryüzüne gelişini siz
de ağaçlar ve doğa ile kutlayın. Hepinize
Sevgilerle .:)