Mümkünse |
'Mümkünse Almayayım. Alana da mani olmayayım.'
Rsm Kynk: tastoli. blogspot. com
Rsm Kynk: tastoli. blogspot. com
Bu yemek bir icattır.Yıllar önce, komşu
teyzeden öğrendim. Aslında, Tokat'ın: Pırasa
Dolmasından devşirmedir. Çocukları, pırasanın ne
yemeğini ne de dolmasını yemediklerinde; kadıncağız bu formülü icat etmiş. Evin hanımları istekler
ve ihtiyaçlar kıstasında kalınca; illa yeni beceriler ediniyor. Her şey
sevdiklerimiz için...
Pırasalar |
Kereviz Havuç |
Pastanın iç malzemesi: Pirinç, kıyma
(isteğe bağlı), salça, baharat, nar ekşisi, dereotu, maydanoz geliyor. Pastanın püf noktası, küçük küçük doğramak ile hangi malzemeyi ne zaman
koyacağınızı hissetmelisiniz.
Issız Adam Mutfakta |
Issız Adam, mutfakta ders veriyor.
Rsm Kynk:www.yumaksepeti.com
Rsm Kynk:www.yumaksepeti.com
Issız Adam, yemek pişirirken sahneyi hatırlıyor
musunuz? Alper: 'Her sebzenin farklı pişme süresi vardır. Bunu hissederek
yemeğe koymalısın. Sırasını bilerek..'
Pasta Pırasa Hazır |
Malzemeler: Pırasa, kereviz,kıyma(isteğe göre), soğan,
pirinç, domates, havuç, kırmızı biber, maydanoz, dereotu, baharattan oluşuyor. Nerede kalmıştık? Sebzeleri küçük
doğruyoruz.
Kereviz |
Kerevizleri limonlu suda bekletiyoruz.
Vav Şeklinde |
Havuçları, Besmeleyle
"Vav" şeklinde karıştırıyorum. O nereden çıktı?' diye
düşünenlere, bununla ilgili yazıyı yakında yazacağım.
Pasta Pırasa Hazırlık |
Pırasa ile kerevizi aynı yemek yapar
gibi hazırlıyoruz. Ekşisini de ekleyelim. Bir tarafta; iç pilavı (kreması) da yarı pişiriyoruz.
Pırasalı kerevizi ikiye bölüyoruz.
Pasta Pilav Harcı |
Alt katın üstüne iç pilavı döşüyoruz. Görüntü nasıl?
Aklıma gelmişken, çocuklarımızla mutfakta yemek yaparken beraber olalım. Onlarla daha çok vakit geçirmek için, günlük yaşantımızda yardım isteyerek - alışveriş, yemek yapmak- birbirimizi tanıyalım.
Çocuğumuz, pek hoşlanmasa da ileride; elinde, kulağında veya kalbinde bir duygu kalacaktır. Edindiği tecrübeyi, kim bilir nerede kullanacaktır?
Mutfakta Beraber |
Çocuğumuz, pek hoşlanmasa da ileride; elinde, kulağında veya kalbinde bir duygu kalacaktır. Edindiği tecrübeyi, kim bilir nerede kullanacaktır?
Pasta Pişmeye Hazır |
Üst kat malzemeyi de döşeyince, ortaya limon
koyuyoruz. Limon, güneş gibi açmış. Sıcak suyu da ekleyip ortalama yarım saat
ile kırk dakika arasında pişiriyoruz. ' Pasta Pırasa' yine: Glüten intoleransı (çölyak hastası) yaşayan insanların menüsüne girecek bir yemek. Yemek davetleriniz için farklı bir seçenek.
Pasta Pırasa |
Sonunda, yemek hazırlandı.Turşuyla birlikte servis edilir. Kış sebzelerini, sofraya sunmanın yeni yolu: Pasta Pırasa. Alkışlar; evin hanımına ve annesine..
Herkese mutlu, sağlıklı ve huzurlu sofralar.
eline sağlık,şahane
YanıtlaSilTeşekkürler, mutlaka deneyin. Lezzet harika.:) Bu arada, tarifim glüten intoleransı yaşayanlar için de farklı bir lezzet.
Silaa bunu hemen yapıcam ya. sebzeciyim ben. pırasa bugünlerde hergün pişiriyom nerdeyse. kereviz en sevdiğim. karnıbahar da en sevdiklerimden. bu pasta güzelmiş. hani ıspanaklı pasta var ya önce onun gibi bişi sandım. yaparım bunu.
YanıtlaSilmutfakta beraber de çokoş.
senin bu aile fotolarını çok seviyoom.
:)
Bence de yapmalısın. Ben de onları fotoğraflamayı seviyorum. Afiyet olsun.:)
Silbu akşam denicem bunu.
Silhepsini anladım da demek içinde kıyma ve iç pilav da oluyor ha.
kıyma olmasa da olur demişsin.
koymucam kıyma.
et sevmiyom yaw.
:)
bi de alper kim ki.
bilgisayar yazısında da vardı.
akraba mı.
:)
Alper: 'Can Dostum'. En zor anımda yanımda olan, hiç yüzünü görmediğim (fotoğrafını gördüm ) sesini duymadığım; yine de bana yardım eden : Kahraman.
SilSen, belki güzel bir hikaye yazarsın. Şimdi, blog hala yayındaysa; ona borçluyuz.
Kıymasız da güzel oluyorrr.:) Bence çok seveceksin. Afiyet olsun, Deep.
bizim evde bütün kış sebzeleri çok iyi tüketilir. çok fazla et sevmediğim için sebze ağırlıklı beslenmeyi tercih ediyoruz. çok ilginç bir tarif. bu kadar teferruatlı becerebilir miyim bilemedim :)) ama tadına bakmak isterdim.
YanıtlaSilSevgili Juliette, teferruatı sadece iki aşamalı oluşu. Pırasa ve kerevizi ayrı pişireceksin.İç pilav hazırlayacaksın. İkisi de tam pişmeyecek; hani güveç yaparken olduğu gibi. Tüm malzemeleri sonra söylediğim şekilde birleştiriyorsun. Görsel olarak da harika oluyor..
SilDekorasyon konusu daha teferruatlı, bu arada. Sevgilerimle. :)
canım ellerine sağlık
YanıtlaSilmalesef ben pırasa pek sevmem :(((
ama denemek istedim senin tarifin süper görünüyor
sevgiler
Mavianne, laf aramızda ben de bu halini seviyorum.:))) Yakın olsaydık, sana bu yemeği pişirmek isterdim. Sevgilerimle :)
SilSebze aşığı biri olarak kokusunu bile aldım:)) güzel görünüyor eline sağlık..
YanıtlaSilSevgili Yulia, o zaman bunu çok sık yapacaksın..:) Sevgilerimle:)
Silbu arada sitenin yeni halini çok sevdim çok cici olmuş. renkler, görseller iç açıcı.
SilTeşekkürler, Shemellon'un da katkısı var. Emeğin çoğu: Alper Sağlam'a ait. Yanımda olduğu için ona müteşekkirim. İnşallah, yanımda kalır. Onu bilemediğim bir şekilde kırdım. Affetmesini diliyorum.
Silmutlaka denenecek canım .Ellerine sağlık süpersin...
YanıtlaSilMutfakla ilgili her tarifini severek okuyorum diğer yazıların gibi...,
Çok öpüyorum...
Gülay'ım, afiyet olsun. Mutlaka denemelisin. Ben de çok öpüyorum.:)
Silbak bende denerim bunu.sadece kereviz koymayabilirm :)) benimde onunla başım hoş değil maalesef.bir tek salatasını yapıyorum yoğurtlu falan.
YanıtlaSilbu arada yazın yine çok güzel biliyor musun? öyle tabiirlerin var ki sanki edebi bir durum sözkonusu :) Limon, güneş gibi açmış...
son derece titiz ve dolu dolu hazırlıyorsun ve ben çok beğeniyorum.ellerine emeğine sağlık perim.
afiyetler olsun.
kocaman sevgilerimi selamlarımı yolluyorum.
Ahh, yakınlarımda olsaydın. Kesin sana yapardım. Anlamadan yerdin.:))
SilBu arada teşekkür ederim. Gerçekten, yazarken yazılarımı bir dinlendiriyorum. Ben de senin paylaşımlarını seviyorum. Öğrencilerinin yetişmesi için verdiğin kurslar, bazı yazılarda da bana da ve bazı bloggerlara desteklerin. Hepsi çok değerli. Teşekkür ederim.
Ben de Ankara'ya kocaman sevgilerimi yolluyorum.:)
Nasıl canım çekti bir bilsen. Evdekiler umrumda değil artık, kendim için bile olsa bu pırasayı pişiririm. Ama becerebilir miyim, o ayrı mesele. Bu arada vav şekliyle ilgili yazıyı da merakla bekliyorum. Sevgiler...
SilYaparsın ,yaparsın. Evdekiler de bence seveceklerdir. Kerevizleri soyup limonlu suda bekletirsen onun kereviz olduğunu bile anlamıyorlar:) Sevgilerimle:)
Silkıymasız yaptıım.
YanıtlaSil:)
bi daakine patates de koyuyim barik.
:)
Patates tadını bozabilir.. :) Yine de sen bilirsin.
SilOkudum baktım okudum baktım, sonunda bir tabağa ters çevirip kalıp gibi çıkaracaksın diye bekledim ... adı pasta ya :))
YanıtlaSilSeverim böyle değişik lezzetleri her nekadar kereviz sevmiyorsam da ilaç niyetine diyorum... Ve alıyorum tarifi :)
Becerikli periiiiim :)
Banuşka, bunda anlamayacaksın ki kerevizin olduğunu. Bana göre, kereviz bas bas bağırmıyor...
SilEnginar olduğunu düşünebilirsin. Yiyenler öyle dedi. :) Öptümm.