Sasalı Hayvanat Bahçesi

15 Ağustos

Vol 1
Bu yazıyı daha önce yayınlayacaktım. Bazı aksilikler nedeniyle bu zamana kaldı. Bir yıl kadar, af ola.
Hafta sonu da insan gezmek istiyor. İzmir veya yakınlarında olanlar için fikir vereyim; istedim.
Bazı yerler vardır zamanında gitmediğinizde orada olmak zulümdür. Bizim için de, Sasalı Hayvanat Bahçesi öyle oldu.
Kurulduğundan bu yana "Ha gideceğim,ha gidiyorum." derken sürekli ertelediğim bu yere bir yaz günü hafta sonu kız arkadaşımla oğlu ve kızlarımla hep beraber gitmeye karar verdik. Bu olay benim için bir taşla iki kuş demekti; hem gezeceğim hemde izlenimlerimi sizinle paylaşacaktım.
Ah ah... Fikir çok güzeldi de. Uygulama ve sonrası...

aslan kafeslerine giris
Aslan Kafeslerine Giriş


Arkadaşım, "Saat bir de çıkalım"dedi. İkimizde tanıtım resimleri ve bilgilendirmesinin kurbanı olduk. Kendi doğal ortamında hayvanları göreceğimizi düşündüğümüzden; "İzmir'in sıcağı vız gelir, tırıs geçer." diyerek yola çıktık.
ilk poz sasali hayvanat bahcesi
İlk Poz Sasalı Hayvanat Bahçesi
yanak yanaga sasali hayvanat bahcesi
Yanak Yanağa Sasalı Hayvanat Bahçesi

Hayvanat bahçesine geldiğimizde ortalık kaynıyordu desek yalan olmaz. Ormanlık alan serin olur düşüncesiyle içeri girdik. Gezmeye önce aslanlardan başladık. Aslan ve eşi eksik olmasın iyi poz veriyorlardı;ama benim fotoğraf makinemde zoomlamıyordu! "Nereden çıktı bu aksilik?". Patronla sorunu çözmeye çalışıyoruz. Kız arkadaşım:"Buraya gelin, buradan daha iyi gözüküyor." diye sesleniyor. Koşarak o tarafa geçiyoruz, gezmeye değil de sanki cepheye gelmiş gibiyiz. Allah'tan ortalıkta fazla kişi olmadığından komik halimizi farketmiyorlar.
Aslanların bir arada baktığı aile pozunu, sonunda yakaladık. Erkek aslan:" Ele güne karşı, dost var düşman var. Yanak yanağa bir poz verelim. Alem görsün." diye kraliçenin kulağına fısıldıyor. 
Puma hazretlerini hiç göremedik, sıcaktan bunaldığından serin alana çekilmiş. Tropik merkeze girdik. Küçük hanım'ı akvaryumun başında fotoğraflıyoruz. "Ben geride kalıyorum." diye sitemleri vardı. Patron'u devamlı yazıyormuşum.
kucuk hanimla sasali hayvanat bahcesi
Küçük Hanımla Sasalı Hayvanat Bahçesi
olimpiyatlara hazirlik sasali hayvanat bahcesi
Olimpiyatlara Hazırlık Sasalı Hayvanat Bahçesi

Dev kaplumbağanın birisi, İzmir Expo'ya katılamayınca, o da hedefi büyütmüş. Olimpiyatlara hazırlanıyor."Nasıl olsa, olimpiyatın birisine katılırım." diyor. Azim, böyle bir duygu olsa gerek. 
Balıklar,kaplumbağalar, papağanlar, timsah...Kırmızı renkteki papağanı çekeceğim derken; neredeyse papağan üstüme çıkıp beni paralıyordu. Papağan üstüme atlayınca bizimkiler gülmekten bayıldı. Kendimi sınırın öte yanına nasıl attım, bilemedim.Tabi görevliden uyarı aldım. Yılanlar bölümünü pek tırsarak geçtik. "Biz sizi görmedik, bilmiyoruz. Siz de bizi. Saygılar." dedik.
papagan nobette sasali hayvanat bahcesi
Papağan Nöbette Sasalı Hayvanat Bahçesi

Her güzel şey kısa sürer; gezinin en serin ve en rahat yerini geçtik. Dışarıya çıktığımızda fillerin olduğu alana geliverdik. Hepsi suyun orada kendilerince aile hamamı yapıyorlar. Bize arkalarını dönmüşler. Bir iki poz ancak yakaladım.
aile saadeti- sasali hayvanat bahcesi
Aile Saadeti -Sasalı Hayvanat Bahçesi

Hayal kırıklığıyla maymunların olduğu bölgeye geçiyoruz. Tabelada"monkey" yazısı nedense bana "money" ile ilgili bağlantı var mı?", diye düşündürttü. Boruların üzerindeki maymun da: "Bir numara çakayım da." der gibi bakıyor. Biz de deklanşöre basıyoruz. İngilizler; "para adamı maymun eder." mantığıyla mı bu hayvanlara "monkey" ismini takmış. Sıcak başıma vurunca felsefi yorumlara da başladım.
numara yapacak maymun - sasali hayvanat bahcesi
Numara Yapacak Maymun - Sasalı Hayvanat Bahçesi

Sizi de bunaltmamak için bu yazıyı yarıda kesiyorum. Gelecek bölümde görüşürüz...
Not: Fotoğrafların hepsi bana aittir.

BENZER YAZILAR

24 yorum

  1. ya görmedim burayı ya hep duydum ama bi de kuş cenneti var ortayı görmüş müydüün o taraftaymış sanırımsam :) o papağan yeniyo muu çok şekermiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deep var ya, o papağan seni bir paralar. Üzerime öyle uçtu ki. Ninja geliyor; sandım!

      Sil
  2. Çeşit azmış ama.
    Zürafa, zebra falan yok muydu? Timsah mesela? :)
    Belki de gelecek bölümdedir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Zeugma, bir hepsini gezemedik. İki bu yazının ikinci bölümünde diğer çektiğim hayvanları da göreceksin. Tabi ki macerasıyla. :) Sıkmamak için kısa yazdım.
      İnşallah bir daha gideceğim. O zaman da vol3 olacak.:))
      Sevgilerimle.

      Sil
  3. Senin fotograf konusunda cok iyi oldugunu dusunuyorum, papaganin rengine bayildim. Yine keyifli bir paylasim benim perimden, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, Mukaddes Abla. Bir de yeniden istediğim profesyonel fotoğraf makinesi alabilsemmmm. Benim için dua edin, olur mu?
      Papağan, kuşdan çok bir ninja. Bakmayın, sevimli olduğuna.

      Sil
  4. canim ne güzel kareler öyle digerlerini de bekliyorum canim ya iyiki papagan seni isirmadi birde onunla ugras dimi :))
    sevgiler♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ramak kalmıştı. Ninja boşuna demiyorum.

      Sil
  5. Aslanların pozunu beğendim, sanki ikiz gibiler :)

    YanıtlaSil
  6. Off yaz gunu gerçekten çekilmez orasi. Keşke hayvanat Bahçesi ni daha buyuk yapsalardi di mi. Ben oradaki zurafa yi besledim ;) yavru keci kacmisti yakaladim hihi . Izmir de cok tatli annesiyle gezip duruyo;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sen epey yakın ilişkiler kurmuşsun.:))

      Sil
  7. fotoğraflar süper, özellikle papağana bayıldım. Bu arada portakalın iç kısmı yani beyaz kısmı ile yapınca gerçekten beyazlatıyor canım çok denedim çünkü.

    YanıtlaSil
  8. Sevgili Bak Bu Harika, oraya da bu yazdığını yazmış mıydın? Ben görmedim mi acaba. Çünkü diş hekimleri beyazlatma çalışırken asidi ve rengi nedeniyle yasak listesine koyar.

    YanıtlaSil
  9. Süpermiş . Özellikle papağan olayı :))))
    Hayvanat bahçesi gezmek güzel ama doğal ortamda olmalarını tercih ederim :(
    Fotolar çok iyi bu arada :)

    YanıtlaSil
  10. kabuğunun beyaz kısmında asit mi var canım

    YanıtlaSil
  11. Sayende hayvanat bahçesine gitmiş gibi olduk. Deklanşöre öyle bir basıyorsun ki çekmiş olduğun fotoğraflar gerçek gibi duruyorlar karşımızda. sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla o koşturmaca da ne çekebilseysem canım. İkinci yarıyı nasıl bulacaksınız, merak ediyorum?

      Sil
  12. bugünkü son yazımda varsın işteeaa :)

    YanıtlaSil
  13. Aslan, kaplan, puma değil de fillere hayran kalmışımdır hep, yer yüzünde var olmaları bile tek başına büyük başarı :)

    YanıtlaSil
  14. fotoğraflarda yazı da çok güzel ama o canları kendi ortamlarında görmeyi çok daha fazla isterim içim acıyor yaa.

    YanıtlaSil