Teremyağ Ve Pırasayla Ekmek Pizza

23 Aralık

Evdeki önemli sorunlarından ikisini ele alacağım:
Kadınlar mutfakta düşünüyor. Kış sebzeleri ile bayat ekmekler nasıl değerlendirmeli?
teremyag ile hazirlik
Teremyağ İle Hazırlık



Kış sebzelerini tüketirken zorlanıyoruz. Evde yemeyen birisi illa bulunuyor. Sağlıklı olmak için her sebze-meyve zamanında yenilmeli!
Toplum olarak bayat ekmeği de sevmiyoruz. İstatistiklere göre; ülkemizde bir yılda çöpe atılan ekmek 2.1 milyar adetmiş. ” Aslında, “ekmeği öpüp başına koyan” bir toplum için düşündürücü. Bayat ekmeğin atılması; hem inanışımıza ters hem de maddi yönden üzücü.  Bayatlayan ekmeğimizi farklı şekillerde değerlendirebiliriz.
Ben de ekmek pizzası yapıyorum. Laf aramızda: Öğrenci, bekâr kişiler ve evdeki yumurcaklar için iyi fikir.
tavsiye evi ve kanali
Tavsiye Evi Ve Kanalı

Geçenlerde ilginç bir tesadüfle; pırasa ve bayat ekmekler karşılaştı. Teremyağın katkısıyla; pırasalı ekmek pizzası yaptım.
Ülker Teremyağ’ı  “Tavsiye Kanalı” denememizi istemişti. Aslında geciken bir yayın oldu. Yine de beni tanıdıysanız; emin olmadan yazı hazırlamak istemedim.
Bu ekmek pizzayla “teremyağ” hakkındaki fikrim kesinleşti.
pirasali pizza için
Pırasalı Pizza İçin


Nasıl hazırladım?
Teremyağ Ve Pırasalı Ekmek Pizza:
2-3 Dal Pırasanın Yeşil Kısmı
1 Tane Kırmızı Kapya Biber
200 gr Lor Peyniri
1 Tane Yumurta
Teremyağ
10-12 Dilim Bayat Ekmek
Karabiber
Bayat ekmeklere teremyağı sürüyoruz. Ekmekler çok kuruysa birkaç kaşık sütle ıslatın. Pırasanın yeşil kısmını incecik kıyıyorum. Kırmızı kapya biberini ufakça doğradım. Pırasa ve biberi zeytinyağında çevirdim. Üstüne lor peyniri ekledim. Soğumasını bekledim. İçine bir yumurta kırdım. Karışımı yoğurdum. Teremyağlı ekmeklere sürdüm. Ardından fırına verdim. Yirmi dakika sonra mis gibi pırasalı ekmek pizza hazır!
Küçük bir sır: Pırasanın yeşil kısmını incecik kıyarsanız taze soğanla yaptım, diyebilirsiniz. Soğanla aynı aileye mensuptur. Yani, yalan değil.
teremyag ile pizza ekmek
Teremyağ İle Pizza Ekmek

Teremyağının değerlendirmesine gelince; bana kremayı hatırlattı. Çorbalara hoş bir aroma veriyor. Birkaç defa çorba için teremyağlı sos hazırladım. Bir gün çorba soslarını da anlatırım.
Makarna da kremalı sosları seviyorsanız; kullanmanızı öneririm.
Sonuç:
Bu tarifi deneyerek sevdiklerinizin kalbini kazanın. Hem de kış sebzesi yedirebilmenin keyfini yaşayın.
Herkese sevgilerimle…

BENZER YAZILAR

20 yorum

  1. Bayat ekmek değerlendiren hanımlara hayranım.
    Ellerine sağlık. Süper fikir!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Mutlaka değerlendirilmeli. "Tuz ekmek hakkı için" kullanılan cümle boşa söylenmedi. Sevgilerimle.

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık :) Bayat ekmeklerin değerlendirilmesi açısından çok iyi fikir :)
    Sosyal Medya Kafe

    YanıtlaSil
  3. evet yaa şu ekmekler atılmasın. hatta yarım ekmek satılsa daha iyi. bayatları hep çöp kenarlarında bir de 2 gün dursa hemen küfleniyorlar. Pırasalı da ilk defa duyuyorum *-* Güzeldir mutlaka eline sağlık <3<3 artan ekmeklerden annem de yapar hep bişiler böyle ;)

    YanıtlaSil
  4. Bayat ekmeklerin atılmasını benim aklım almıyor. O kadar çok şey var ki yapılacak, nasıl atarlar. Annem anlatmıştı bir kere bir tanıdığı var sabah alınan ekmek bayatladı diye akşam yenilmiyormuş doğruca çöpe. Hayretler içinde kalmıştım. Bir sürü şey yapılır bayat ekmekle;
    -Bayat ekmekten tost
    -Bayat ekmekten yumurtalı ekmek. O ağır geliyor derlerse yumurta ile sütü azcık karıştırınca daha hafif daha yumuşak oluyor
    -Bayat ekmekler doğranıp fırına verilir, çorbaların içine
    -Sizin yaptığınız gibi çeşit çeşit harç yapılıp doğruca fırına
    -Ya olmadı köfte için kullanılır (ben stoklarım buzlukta köfte için)

    Ellerinize sağlık sizin yaptığınızda çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı kafadan olduğumuzu tahmin ediyorum :) Sevgilerimleee.

      Sil
  5. Bu pazar kahvaltimizda bu tarif olacak, tesekkurler..

    YanıtlaSil
  6. Blog keşif etkinliğinden bloğunuzu izlemeye aldım. sevgiler.
    http://renklipastasepeti1.blogspot.com

    YanıtlaSil
  7. Bloggerların iletişim bilgilerini arşivleyerek etkinlikler için daha ulaşılabilir hale getirebiliriz.
    Hangi blog, hangi şehirde hatta ülkede,
    Kısaca "Blogger Haritası"...

    Bu listede olabilmek için öncelikle birkaç dakikanızı ayırarak
    "Blogger Tanıtım Formu"nu doldurmanız gerekmektedir.

    Bilgi için;
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/p/blogger.html

    YanıtlaSil
  8. Safiyecim bayat ekmekleri çöpe atmak çok kötü. Bizim evde de zeytinyağlı pırasa yemeği biraz nazlı da olsa yeniyor. Ama bu tarifi de denemek isterim. Sen yapmışsın ve paylaşmışsın... Eminim çok güzeldir. Ellerine sağlık. Sevgiler arkadaşım..

    YanıtlaSil
  9. Tere yağlı ise oldukça lezzetlidir .Ben çok severim

    YanıtlaSil
  10. Pırasalı hiç denememiştim..pırasayı da çok severim..kesinlikle deneyeceğim...
    Bayat ekmekle tirit yemeği yaparız ben tatlı bile yapıyorum..sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık arkadaşım.
    Cok severim ekmek üstü lezzetleri. Ve ekmekle ilgili yazdığın şey o kadar doğru ki . Yazık bize. Hani başka ülkelerde olsa neyse bilmiyorlar dersin ama bize yakışmaz. Vallahi ne yalan soylim. Bayatlamaya başlayan ekmeği galeta unu yapmak en mantıklısı. Hani zaralı olmasa sokaktaki hayvancıklara vereceğiz ama bizim yemeyeceğimiz şeyi onlara yedirme olmaz.
    Çok öpüyorum canım...

    YanıtlaSil
  12. Çok iyi bir fikir, yapmalı..

    YanıtlaSil