Doğa Ve Biz

13 Ocak






Kış mevsimi kendini gösterdi. Bir ara İzmir'de bile donduk. Hava soğuk olsa da fotoğrafçı arkadaşlarla doğaya kendimi attım. Sizinle, çektiğim kareleri paylaşmak istedim. Hadi başlayalım.






Demir İskele






Demir iskeleyi görünce içimde bir sızı. Yarım kalan şeyler. Başlamış fakat sonu gelmemiş niyetler. Sonsuzluğa uzanan yerde öyle kalakalmış. Hatırlatmak istercesine. Kendimize soruyoruz. Neden vazgeçtik? Cevabını bilmek isteyip istemediğimizden şüpheliyim.






Ecem Şarlağı Işıltısı






Bir yere ulaşmak için dolu dizgin akabilir misin?

Boşluktan aşağı düşmeye razı mısın? Kendinden geçip başka bir güzelliğe ilham olmayı. Büyü gibi anlaşılmaz, ışıltısıyla göz almalı. Kraliçe dahi özenmeli. Aynı, Dikili Ecem Şarlağı misali heyecanlandırmalı.






Yüce Dağ






Dağ neden yücedir?" Yakıcı güneşe, dondurucu rüzgara hele önünü kapatan bulutlara rağmen ayakta kaldığı için mi? Ya da bir çok canlıyı yuva olduğundan mı? Dağlar birçok şeyi de bağrında sır gibi saklar. Üstünü kimi zaman -günahları örtercesine- toprak kimi zaman da bambaşka bir dokuyla bütünleştirir. Bağrını, onu keşfetmek isteyene açar. Onu keşfetmek zorlayıcı olsa da bizi severse zirvesine uzanan yolu açar. Her şey önünüze serilir. Muhteşem bir görüntüyle başbaşa kaldığınızda, "o anı" beklediğinizi anlarsınız. Tüm acılar, gözyaşı ve umut. O an'a aittir. Tüm yaşantınızın başkalaşmasıdır.






Boğaz






Bir boğazın içinden geçerken önümüzdeki aydınlığı görebilir miyiz? İleriye doğru gitmeye çalışırken, vazgeçilenler ile beklenenler dengesini koruyabilmek. Aydınlığa çıkma inancını içinde korumak. İnançla devam edenler kendilerinin kaşifidir.






Mihrap Hanım



Mihrap yerinde... Kimileri için imrenerek söyleriz. Onlar, zaman geçse de hep aynıdır. Hiç bir şey onların ne neşesini, ne umudunu ne de güzelliğini bitirir. Yıllar onlara verilmiş armağandır. Peki nedir onları dinç tutan şey?






Morcivertli






Kimi varlıklar bize hayat vermek için kendilerinden vazgeçer. Bu morcivertli çiçek gibidir. Naif ve aşk dolu. Onları görebiliyor musunuz? Size gülümseyen annenizi, kapıdan içeri girerken ayağınıza sürünen sokak kedisini, işten döndüğünüzde size sarılan çocuğunuzu.






Şirinler Köyü






Şirinler Köyünü kim unutur? Neşe içinde köy halkı ile Gargamel'le kedisi. Ne çok severdik. Siz kendi köyünüzün nerede olduğunu hatırlıyor musunuz? Mutlu olduğunuz, üzüldüğünüzde sizi teselli eden komşu, derdiyle dertlendiğiniz arkadaşlarınız var mı? Sorularınızın cevabı evetse: Ne mutlu size!




Doğa, bize kendimizi yeniden hatırlatıyor. Kimi yerde belki de "yeniden başla." diye cesaret veriyor. Masallardaki bilgenin sözleri misali; bize kalan işaretleri okumak.

Yazının sonuna da geldik. Size tavsiyem, hava soğukta olsa doğaya kendinizi atın. Kendinizi daha huzurlu hissedeceksiniz. Bağışıklık sisteminiz de güçlenir. Güzel bir hafta dilerim.


Not: Fotoğrafların hepsi bana aittir.

BENZER YAZILAR

25 yorum

  1. Güzel sorular güzel cevaplar.Felsefede soru sormak önemlidir. Sorgulama yapmak düşünmek, çevremizin farkında olmak önemli. Sorular yaşamın anlamıdır. Bizler doğayı okuyabilirsek yaşamın sırrını çözmüşüzdür. Sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Umarım, doğayla bütünleşebiliriz. Yaşadığımız felaketler onunla birlikte hareket edememekten kaynaklanıyor diye düşünüyorum Sevgilerimle. :)

      Sil
  2. Öncelikle, fotoğraflar gerçekten çok etkileyici. Emeğinize sağlık Özellikle yücedağ harika. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Bey, teşekkür ederim. O bulutlar beni çok etkilemişti. Umarım ziyaretleriniz devam eder. Selamlar. :)

      Sil
    2. Takip ediyorum. Daha önce de blogu okudum. Heralde yorum yapmamışım. Bu arada bende ziyarete mutlaka bekliyorum. Sevgilerimle.
      takimodam.blogspot.com.tr

      Sil
    3. Elbette uğrarım. :)

      Sil
  3. vuuuu ferrarisini satan bilge gibisin şeker:)
    ne güzel bir post , yazıların soruların cevapların harika.
    fotolar da pek güzel
    ben de haftasonu doğadaydım biraz çarpıldım diyebilirim
    sana da çoook güzel bir hafta olsun canım
    eline sağlık <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hasta mı oldun? Dur tahmin edeyim. Spildeydin. Değil mi? Geçmiş olsun. İnşallah hep beraber, Başkan'ım. Mucukkkksss. Öptümmm.

      Sil
    2. yok tatlım , kuşadasındaydım :D
      ama kar yağdığında spil tarafına gittim kaçırmadım :) öperim çok <3

      Sil
  4. Doğanın sağaltıcı gücünden gitgide uzaklaştık.. Grinin içine tıkılıp kaldık, saygısızlaştık. iki ağaç gördük şehirde onların da kabuklarına kazıdık aşk zannettiğimiz heyecanları. Onarılması gereken çok büyük bir bağımız var doğayla aslında.. Benimde içim acıyor, paranın geçmediği yerlerde, yeşiller içinde, dağlarda, tefekkür ederek, kitaplar okuyarak yaşamak istiyorum ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle kalsaydı; çok iyiydi. Olanlarda cellat gibi budanıyor. Kurutuluyor. İnşallah aklındakini yaşarsın. :)

      Sil
  5. ben sanırım doğa aşığı olarak bu kadar şaşkın ve çarpılmış yaşıyorum.
    fotoğrafların harika,soruların ve doğada bulduğun cevaplarını bizimle paylaşman da:))
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İnşallah daha güzellerini çekmeye devam ederim. :) Sevgilerimle.

      Sil
  6. Ne iyi yapmışsın... Seviyorum biliyorsun bu gezme, doğayla başbaşa kalma olaylarını...
    Ençok da o şarlak beni benden aldı..
    Keyifli anların olsun arkadaşım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ecem Şarlağı,değil mi? İnsan aşık olası geliyor. Hep beraber keyifli anlat yaşayalım. Öptüm. :)

      Sil
  7. Hepimizin hayatında başladığımız ama sonunu getiremediğimiz niyetler var Safiyecim. Her fotoğrafı anlamlı kılan açıklamaların beni benden aldı. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nermin'ciğim doğa gerçekten müthiş. Biz şehirlerde kendi yerimizi daraltıyoruz. Öpüyorum. Sevgilerimle. :)

      Sil
  8. harika görünüyorr
    hep merak etmişimdir oraları, birgün kısmet olur umarım havasını ciğerlere çekmek :)

    YanıtlaSil
  9. dikili mi.bilmiyom aklımdaolsun ecem şarlağımıı ne güzel isim ya görcem valla gitcem :)

    YanıtlaSil
  10. yazı özlediğimi fark ettim.

    YanıtlaSil
  11. Güzel fotoğraf kareleri eşliğinde 'hem içe, hem de dışa doğru' hoş bir yolculuk oldu benim için..teşekkürler bahçe perim..iyi haftalar dilerim..sevgilerle..

    YanıtlaSil
  12. resimlere bayildim morcivertli ilk defa duyuyorum cicek ismi mi

    YanıtlaSil
  13. İzmir/Dikili doğumluyum ama " Ecem Şarlağı" ilk kez sizde görüyorum.Tam olarak nerede öğrenmek isterim .Her yaz oradayız ;)
    Resimlerin hepsi birbirinden güzel.Ellerinize,yüreğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. Güzel resimlerinizle bizleri de bilgilendirdiniz teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  15. deniz huzur veriyor insana her mevsim

    YanıtlaSil