HAFİFLERSEK, Ağrılardan Kurtulur muyuz?

20 Mart

     Merhaba:)

  Spor yapmanın bir yazı konusuna sığacağını hiç tahmin etmemiştim.. Geri kalan öneriler için yazının devamı geldi.

                    Resim Kaynak:saglikvehuzur.com
 Hareketsizlik kilo alışımızı etkilemekte, kaslarımız da zamanla formunu koruyamamakta. Sonuç: Görüntümüzün bozulması-oradan buradan çıkan fazlalıklar-hepimizi sinir eder; kilo nedeniyle eklemlerin ağırlığı taşıyacağım diye fazla yüklenmesi, şekeri, kolesterolü- sağlığımızın riske girişi, sivilceler –güzelliğimizde tehlikeye girdi:SS…Eyvahhh!

Resim Kaynak: dha.com.tr
                                  
Resim Kaynak: hurarsiv.hurriyet.com.tr
 Kilomuzu sadece hareket ederek de veremeyiz . Öyle olsaydı; kahvaltı öncesi koşan, yürüyen hanımların hepsi tığ gibi olmalıydı:SS
Demek ki beslenmemize el atmalıyız. Soframızda tahıl, sebze -meyve ve kuruyemiş (dikkatli) tüketmeliyiz.
  Kilo sorunumuz varsa uzmanlardan yardım almalıyız. Yaşadığım tecrübeye dayanarak bazı gıdaları-çikolata, pirinç pilavı, hamur işi vs.- bıçak gibi bir anda kesmek ve sofranıza almamak. Öğle yemeklerini –biliyorum önceleri zor gelecek-evden kendiniz hazırlarsanız kilo denetiminizi kolaylaştırıyorsunuz. İşin ilginci; ben de böyle oldu; zamanla vücudunuz gıdaları seçiyor: İç ses oluşturuyor: Onu yeme!’diyor. Ağız tadınızda sadeleşme yaşıyorsunuz, daha iyi tat alıyorsunuz. Günlük menünüzün %70 salata, çorba ve meyve tarzında oluyor.
 KİLO VERİNCE= HAFİFLİYORUZ!



Hafiflediğimizde kazanacaklarımız:
Rahat Hareket Ederiz.
Ağrılarımız azalır. Eklemler fazla yükten kurtulur.

Kendimize güvenimiz gelir. Sağlığımız duruşumuz değişir.
Güzelleşiriz. Yaşımızı Ele vermeyiz:)
 Özellikle son cümlemi bir yerlerden hatırlıyor olmalısınız. Kozmetik firmalarının son yıllarda evire çevire  tekrarladığı bir söz! Yanlış anlaşılmak istemem: BAKIM 'çok önemlidir.
 Halbuki kilomuzu dengede tutarsak genç görünmeyi başarırız..
 Ağrılardan Kurtulmanın bir de beslenme cephesine baktık.. Yakında bir kaç yemek ve içecek önerim de olacak. Ağrılarla ilgili paylaşımlarım devam edecek.
 Bugün iletişimle ilgili aksilikler yaşıyorum. İnşallah yayınlayacağım. Şimdilik aşağıdaki slayta bakarak siz de fikirlerinizi benimle paylaşın...



BENZER YAZILAR

5 yorum

  1. Beslenme alışkanlığı+hareket= hafiflemek sadece biriyle olmuyor denemiş onaylanmıştır =)

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle haklısınız.:)

    YanıtlaSil
  3. zayıf olsam da bel ağrısından fıtığın nüksetmesinden kurtulamıyorum
    evet güçlendirmek lazım ama tüm gün masa başında bilgisayarda çalışan biri olarak çok da mümkün olmuyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. bir arkadaşımız aynen sizin gibi hem zayıf hem de masabaşı iş yapıyor.Bel fıtığı da var.Pilates yaparak bel kaslarını kuvvetlendiriyor.Bence siz de deneyebilirsiniz. Gene de Doktorunuza Sorunuz.Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. sevgili bahçenin güzel perisi kilolarımla başım dertte yeniden:) ve sırt ağrısını çok tetikliyor. zayıf olmak naif bir ruh için de gerekli sanırım ama al-ver zincirini kırmalıyım...

    YanıtlaSil