Kızlarla Kısa Kemeraltı Turu

21 Aralık

Hafta sonu geldi. Eminim, herkesin yetiştirilecek,bitirilecek bir çok işi var. Onları hale yola sokalım, derken ihmal ettiklerimize göz attınız mı? Sevdiklerimiz: Eşimiz, çocuklarımız, anne-babamız, dostlarımız, geçen mevsim, değişen şehir. Yaşanamayan zamanlar..

konak meydani kizlarla
Konak Meydanı Kızlarla

Gelin bu hafta sonu, sevdiklerinizle şehrinizi yeniden keşfedin. Kızlarımla bir araya geldiğimizde mümkün mertebe geziyoruz. Hem şehri hem de birbirimizi yeniden tanıyoruz.



Her bir araya gelişinizde çocuklarınızla -eşinizde- onun farklılaştığını; damak tadının değiştiğini, seçimlerinin günden güne -sevdiğiniz ya da 
sevmediğiniz yöne- kaydığını onun şehirle, sizinle, aşkla, arkadaşlık ya da dünyayla ilgili düşüncelerini öğrenirsiniz.

vitamin bari
Vitamin Barı
2013 yazında, ben iki kızımın hangi özelliklerinin öne çıkmaya başladığını öğrendim. Büyük kızım, ketum ve mantık yönü ağır basarken küçüğü diplomatik davranmayı bilen, duygusal ve daha konuşkandı. Onlarla beraber geçirdiğimiz anlardan sizinle kısa İzmir turu yapacağız.

İzmir, Kemeraltı Çarşısı her ne kadar "AVM" gölgesinde kalsa da hala ilgi çekiyor. Kemeraltı'na inince de curcuna başlıyor. Biz, şikayetçi değiliz. Sesler, renkler ve kokular -sanırım, eski gezginler de bundan etkilendi.- rakkase gibi sizi çevreliyor. Gezmekten yorulduğumuz bir anda enerjimizi tazelemek için vitamin barında lezzetli kokteyllerden birer tane içiyoruz.
Büyük kızım daha mayhoş meyveleri severken, küçüğünün tatlı meyveleri sevdiğini fark ediyorum. Sıcak havada içilen meyve suyu insana nasıl da iyi geliyor.


bir bardak meyve suyu
Bir Bardak Meyve Suyu
Arşınlamaya devam, yolumuz Hisar Cami'nin yönüne düşüyor. İzmir'e gelip de görmeden gidemeyeceğiniz bir yer. Yanında, Kızlarağası Hanıyla komşudur. Turistik mekan olduğundan satıcılar biraz daha otantik eşyalar satar. Falcıları da meşhur; ortalama üç dükkandan ikisi garantili kahve falı bakar.:)
osmanli macuncusu
Osmanlı Macuncusu
Bizim kadrajımıza, Osmanlı Macuncusu takılmış. Şekercilik, Osmanlı da önemli bir meslektir. O zamandan, şimdiye kıyafetleri kalmış. İnsanlar telaş içinde alışveriş ediyor. Aşağıya doğru iniyoruz.
hisar cami mermer havuz
Hisar Cami Mermer Havuz
Hisar Cami'nin önünde yer alan mermer havuz, hem yeme içme hem de çiçek satıcılarının olduğu yerdir. Oradan: Kızlarağası Hanı'na geçiş yaparsınız. Kızlarınız varsa, büyüdüğünü daha da hissedeceğiniz bir yerdir.
gumusler ve kizlar
Gümüşler Ve Kızlar
Nedenine gelince, fotoğrafın yeteri kadar anlattığını düşünüyorum. Sizi unutuyorlar. Alacağı eşyanın pazarlığını bile kendi yapıyor. Anne olarak, şaşırıyor -ne zaman büyüdüler?- diye, bir yandan gurur duyuyorsunuz. Kendi işlerini görebilecekler, şükrediyorsunuz.
kizlaragasi rengarenk
Kızlarağası Rengarenk
Onlara ayak bağı olmamak için -fazla uzaklaşmadan- etrafı fotoğraflıyorum. Nasıl da rengarenk değil mi? Sertab Erener'in şarkısında ki gibi:" Gözüm kara kalmadı yara. Oldum renga rengarenk." İnsanın içini kaynatıyor.
Burayı yaptırtan kişinin ruhu da acaba böyle miydi? I. Mahmut'un Haremağası Hacı Beşir tarafından yaptırılmış. Biliyorsunuz, zorlu bir hayatları vardır. Sultan'ı memnun edemezseniz en hafifinden saraydan atılma, sefil bir yaşamla mücadele vardır. Zaten, doğduğu topraklardan alınıp gelmiştir. Yürekte bir çarpıntı ve zihinde sorularla yaşamak...
Kimin Burnu Daha Uzun
Çocukluğumuzun; Pinokyosu da gelmiş. Ustaya kavuşması için epey zamanı var. Bu arada, kim daha Pinokyo? Bizler mi, yoksa kahraman mı? Onun burnu uzuyordu, anlaşılıyordu. Ya bizim... Özellikle, kendimize söylediğimiz yalanlar. 

kızlaragasi cay keyfi
Kızlarağası Çay Keyfi
O kadar yoğun günün sonunda bir çay keyfi yapalım. Onlarla bahçede buluşuyoruz. Etrafını saran atölye tarzı dükkanlarla sizi hayal alemine götürüyor. Sohbetler koyulaşmış. Biz de o deryaya katılıyoruz. Kızlar limonata içiyor. Onlarla çarşıyı konuşuyoruz. Büyük hanım, gümüş kolye ile kokulu sabunlar almış. Dedim ya, kızlarınızın büyüdüğünü hissedeceğiniz yerlerden biri...

Kısa Kemeraltı turuyla, onların genç kız oluşlarını izliyorum. Dilerim siz de hafta sonunda sevdiklerinizle güzel vakit geçirirsiniz. 
Herkese sevgilerimle...    

BENZER YAZILAR

23 yorum

  1. Ne güzel bir gezi olmuş. İzmir'e bi kez geldim ve çok sevdim. Kızlarağasına bayıldım özellikle, çok şirin bir yer hakikaten :) Bi kez daha gelmek nasip olursa çok farklı planlarım var :) Bu arada kızlar da çok güzeller maşaallah :) Eğer ortalarındaki anneleriyse, zaten güzelliğin kimden geldiği belli :)
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bekleriz, İzmir'e; geldiğinde görüşmek dileğiyle. Sevgiilerimle:))İnşaAllah, planlarının gerçekleşmesi dileğiyle; kahve tadında:)

      Sil
  2. Aaah İzmir! Şimdi oradan, ailemden 1600 küsur kilometre uzaktayım, Kars'tayım. İnşallah şubat tatilinde oradayım... Teşekkürler yazınız için, beni aldı İzmir'e getirdi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah, kolaylık versin. Kars'ın çok soğuk olduğunu haberlerde duydum. Şubat tatilini iple çektiğinizi tahmin etmek zor değil. Niyetlerinizin gerçekleşmesini diliyorum. Karlarla kaplı Kars'a İzmir'den sıcak sevgileri.:)

      Sil
  3. Ne güzel gezmişsiniz...
    Sizlerin güzelliği de bir başka :)
    Üçünüzde çok güzelsiniz.
    E anasına bak kızını al değilmi.
    Sanırım 6 yıl önce eski foçaya gelmiş ve oraya aşık olmuştum.
    Yalnız İzmiri gezmek kısmet olmamıştı.
    Mutlaka gezmek istediğim yerlerden biri.
    Kemeraltı nasıl güzel bir yer.
    Der ve bu keyif kadını çıkar :)))
    Çok öpüyorum canım ...

    YanıtlaSil
  4. Eveeet , Keyif Kadını, Gülay'ım ... Onlarla zamanın nasıl geçtiğini bilmiyorum. Bu arada teşekkür ederim.. Kızlarımın yanında güzel duruyor muyum bilmiyorum? İnşaAllah gelmen nasip olur da birlikte gezeriz.. Öpüyorum.:)

    YanıtlaSil
  5. 3 kızkardeşle ne güzel de gezdim Kemeraltı' yı :)
    Yaz günleri gibi sıcacık bir post olmuş.
    Hatta oradaki meyve kokteylini görünce elimi uzatıp serinledim.
    Sevginiz hiç bitmesin...

    Ellerine sağlık bahçeperim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol, canım Zeugma:) O, kızkardeşler biz miyiz? Ayy çok mutlu oldum:)) İnşaAllah, amin. Hep beraber sevdiklerimizle olalım. İzmir'e seni de beklerim. Öpüyorum.:)

      Sil
  6. Yazın güzel, İzmir güzel,kemeraltı güzel , kızlar ve sen en güzeli...

    YanıtlaSil
  7. ne güzeel. biliyom biraz oraları. bak biliyo musun çok eskiden filan fethullah gülen o hisar camii imamıymış. kızların özellikleri ne tatlı. birbirlerini tamamlıyolar. bak kemeraltında özsüt var bi de, yaklaşık 70 yıllıkmış o dükkan ordaki, bi de özsüte yakın bi dönerci varmış, o da eski, eskiden o dönerci ve özsüt varmış ünlü. bi deeee, kemeraltı girişine yakın, şükran otel var, 150 yıllık, gitsene orayaaa, bi de meserret var. türkiyede dört taneymiş, izmir istanbul bursa konya galiba.

    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben meserreti her şehirde var, biliyorum. Bir daha ki seferde oralara da gideriz. En azından, istek senden geldiği için:)
      Fethullah Gülen'in orada imamlık yaptığından haberim yoktu. O taraflar bir de daha ayak altı olduğundan fotoğraflamak zor.. Özsüt; evet, orası da dondurmayla kazandibi çok lezzetliydi.
      Bu arada teşekkür ederim:)) Birbirlerini tamamladıkları aklıma gelmemişti.:)

      Sil
  8. tabii tamamlıyolar akıllım.
    :)

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel fotoğraflar, yaz gelmişte oraları gezmişim gibi... Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş geldiniz.:) Sizi de yazın sıcaklığına ortak edebildiysek, ne mutlu:)

      Sil
  10. Gerçekten çevremdekilere az vakit ayırıyor muyum sorusunu sordurdunuz bana? Yazını çok güzel olmuş. Çok beğendim. Bu arada bende bloguma beklerim.
    http://hediyetadinda.blogspot.com/
    http://icimdenngeldi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  11. Bende İzmir'deyken hemen hemen her pazar ailemle giderdim hiç bıkmadan en son da çıkarken Başoturaktaki şerbetçiden içerdik karadut şerbetimizi ne çok özlemişim paylaşımınız için teşekkürler keyfiniz daim olsun sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. ya güzelce yazdım yorumumu daha bitmeden ne olduysa sayfa gitti sinir oldum :)
    keyfiniz daim olsun canım.sayende zaten sevdiğim izmiri daha bir sever ve merak eder oldum.inşallah kısa zamanda tekrar gelmek nasip olur.
    kızçelerinle sen ne güzelsiniz.anne kız gibi değil arkadaş görünümündesiniz.maşallah size.nazar değmesin.
    büyüdüklerini görmek hem çok güzel hem sancılı olabiliyor.Rabbim her birine hayırlı ve sağlıklı ömürler versin.
    çok öpüyorum her birinizi.sevgi ve selamlar...

    YanıtlaSil
  13. bahçeperim kızlarınla evime beklerim seni
    kahve içelim sohbet edelim çok mutlu olurum
    kızlarla gezmek çok keyifli olmuş
    fotoğraflar süper

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşaAllah, bir gün güzel bir sohbet ederiz.

      Sil
  14. Üniversite hayatım boyunca İzmir'deydim :) uzun zaman oldu 2 yıldır da gidemedimm ve cidden özlemişimm :) bu güzel haftasonu geziniz bana bunu iyice hissettirdi :) bu arada uzun zamandır blog da değildim cidden çook geliştirmişsiniz sayfanızı :)) tebrik ediyorummm .. hoşça kalınn :)))

    YanıtlaSil
  15. İzmir'i özledim :( Hemen yaz gelsin lütfen ve ben oraya ışınlanayım :))

    YanıtlaSil