Nazardan Doğal Yöntemlerle Korunmak

01 Şubat

Geçen bölümde; nazarla ilgili bazı uygulamaları anlattım. Araştırdığımda:
Bazı bitkileri yetiştirip doğal taşlardan yapılan takılarla süslenerek, aurayı ‘ışık kalkanı’ ile mekanı da rüzgar çanlarıyla nazardan korunmuşlar.
Antik Çağ da özellikle zengin ve soylu ailelerin bahçe düzenlemelerinde: Pelin otu, sardunya ve kekik yetiştirdikleri görülmüş.

bahce duzenlemesi
Bahçe Düzenlemesi
Rsm Kynk: agaclar.net


Pelin otunda ‘absinth’ maddesi –uyku verir.- nazarcıyı sersemletir. ‘Absinth’ size tanıdık geliyor mu? Bilenlerin yorumda yazmalarını bekliyorum.
Avrupa da bazı yerlerde, ‘Eşek Marulu’ bitkisinin çiçeği yakaya takılarak kem göz veya büyüden kurtulurmuş.
Avrupa da evin çevresinde bakla serptiklerinde; evi ve ev halkını on iki ay (12) boyunca korunurmuş. Bununla ilgili ayrı bir ritüel daha var. O da yeri geldiğinde anlatacağım.
bakla
Bakla
Defne ağacı, Apollon koruması altında olduğundan –bilicilik, kehaneti de simgeler.-  defne yetiştirilen yerlerin kutsal olduğu addedilmiş.
Gümüşün beyaz renkte oluşu, ayna gibi bakışı yansıttığına hükmedilmiş. ‘Nazarcı, kendi bakışıyla kendi yok olsun.’ Benzerlik ilkesinden yola çıkılarak: Mavi renkli taşların bakışı soğurduğuna inanılmış. Turkuaz, Malahit, Aquamarine gibi…

her yani turkuaz
Her Yanı Turkuaz
Işık Kalkanı: Kişilerin sorunlu yer veya insanlarla karşılaştıklarında, kendilerini ‘beyaz ışık’ ya da ‘mor ışık’ içine alıyorlar. Nazardan da negatif enerjiden de kurtuluyorlar. Şöyle bir uygulama daha okudum. Karşınızda ki sizinle ilgili sürekli negatif şeyler söylüyor. O esnada: ‘ Tüm söylediklerini İPTAL ediyorum.’ demeniz, iç dünyanın kararmasını önlüyormuş. 
isik kalkani
Işık Kalkanı

İslam da, sizin varlığınızla ilgili söz söylüyorlar, ama; hiç olumlamıyor. Mesela:’ Araban da çok güzelmiş. Alacak durumumuz da yok diyordunuz…’  Hemen içinizden: ‘MaşAllah. Elhamdülİllah.’ Dediğinizde karşı tarafın nazarını kesiyormuş.
laleli nazarllik
Laleli Nazarlık

İslam inancında; ölümden başka her şeye deva söylemiyle: ‘Çörek otu.’ baş tacıdır.
Rüzgar çanları da kötü enerjiyi ortamdan kovalamak için oluşturulmuş. İnsanlık, ne kadar ilginç yöntemler bulmuş. Ülkemizde ünlüler açısından baktığımda bana çarpıcı gelen; iki ünlü oldu.
 
necati sasmaza nazar degdi
Necati Şaşmaza Nazar Değdi.
Rsm Kynk: haberler.com
Necati Şaşmaz’ın; Gezi olayları sonrası: Polat Alemdar olup kimisi ‘hükümeti’ azarlayacağını düşündü. Hükümet de ‘Çapulcuları!’ durdurması için onu vitrine sürdü. Sonunda, onun: ‘Bize nazar değdi!’ cümlesi herkesi kendinden aldı. Necati Şaşmaz: Ne Musa’ya ne de İsa’ya yaranabildi. Sonuçtan kimse mutlu olmadı. Galiba, nazar: Necati Şaşmaz’a değdi, şaştı kaldı ...
cem yilmaz
Cem Yılmaz
Rsm Kynk: sinefesto.com


Cem Yılmaz, ” kendisiyle mi bizimle mi dalga geçiyor…” , anlamadım. Yine de nazar, spritüel enerjiyle ilginç dialogları var.  Ona uzun bir yazı hazırlamalı. Şanındandır.
Nazarla ilgili şimdilik durumlar böyle. Ben de; ‘Alper’in söylediği duruma döndü: Sıkı can da iyidir. İyi Tatiller.

Not: Görseller alıntıdır.




BENZER YAZILAR

12 yorum

  1. Üzerlik tohumunun tütsü gibi yakilmasi , igde dalindan bir parca üzerinde tasimak gibi seylerin de oldugunu ekleyebilirim ^^ Absinth benim bildigim haliyle hayli etkisi yüksek alkol orani yüksek bir icki aslinda bu halini hic duymamistim inan. Cok güzel bir yazi eline saglik ^^

    YanıtlaSil
  2. Pelin otundaki ‘absinth’ sanrılar gördürdüğünden nazarı dikkati toplamayı engeller. Perili ot da denir. Tam uçuşmalık :)))

    YanıtlaSil
  3. bu yazı benim için önemli ya.
    ilgimi çeken konular.
    taşlar auralar vb.
    bunu not aldım.
    enerjiler melekler bahçeler zen vb.
    hayatımı oluşturan temellerden yia.
    :)
    başvurcam bu yazıya sona yine arada.


    daha iyi misin.

    YanıtlaSil
  4. kelimelerin de bir enerjisi var..özellikle ilahi kelimeler..(MaşAllah. Elhamdülİllah) da bunlardan sadece bir kaçı..her kelimenin kendine özgü enerjisi ve frekansı bulunuyo..belli saatlerde ,düzenli olarak devamlı tekrarlamalarla kelimelerin nerjisi o kelimeleri söyleyenlerin üzerine geçiyo..tabi hagisi kişiye iyi hangisi kötü enerji veriyo onu bilmek gerekiyo..kişiye hangisi iyi geliyosa onu kullanır.ama acaba hangisi :)) iyi hafta sonları dilerim..

    YanıtlaSil
  5. bi deee, iyi misin sağlığın iyi mi. sanki yine meşgul gibisin. sonaaa bi deee patronu ve ırazca :) anayı öpüver benim için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Irazca Anayı öperim. Gelecek hafta göreceğim. Patronun ateşi yeni düştü. Tamam öperim. Meşgul çok meşgulüm.:S

      Sil
  6. Merhabalar bende bir karşıyakalı olarak bloğunuzu yeni keşfettim..bitkilere aşırı düşkünlüğüm var..hastalıklarımın çoğunu bitkilerle yendiğimi düşünüyorum..bahçemde kendiliğinden yetişen bazı bitkileride oradaki köy sakinlerinden öğrendim..takipciniz olmaktan dolayı sevinçliyim sevgi ve dostluklarımı iletiyorum...

    YanıtlaSil
  7. Yorum bırakan herkese teşekkür ederim. Aşçı Fok ve Kermit Alemlerde hemen hemen yakınlaştı. Perili otun etken maddesi: 'Absinth' i bir yerde daha 'çok ünlü' şekilde duyuyorsunuz. Bakalım, aklınıza gelecek mi?
    Bilge Hanım, siz de hoşgeldiniz. Benden size sevgi ve dostluk bil mukabele.

    YanıtlaSil
  8. Necati Şaşmaz yorumuna koptum :D Harikasın ;)

    YanıtlaSil
  9. bir bardak suya okuyup içerim yada birine kendimi okuturum bende. Birde yıldızın alçak olması durumu söylenir sık nazar değenlere. Babaannem (Allah rahmet eylesin) kurşun dökerdi bana sık sık. İlginç bir yazı dizisi oldu iki yazını da okudum :)

    YanıtlaSil
  10. Her zaman ki gibi çok bilginendirici bir yazı.
    Aslında Nazar ve onunla ilgili günlerce yazılır değilmi :)
    Ben şunu bilmiyordum. Birisi bizimle ilgili bir şey söylediğinde biz içimizden maşaAllah. dediğimizde kestiğini.
    Herkese söyletemiyoruz. En azından kendimiz söyleyelim de keselim :)
    Çok öpüyorum canım ....

    YanıtlaSil
  11. nazara çabuk ve çok gelen bir yapım olduğundan çok ilgilendim bu konuyla zamanında.hala da ilgimi çeker.bu anlamada benim için çok iyi oldu bu yazı.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil