Ortak Mimler

10 Mayıs

Bildiğiniz üzere bir kaç haftadır fıtıkcıklarımla yaşıyorum. Bu yüzden, doğru düzgün hiç bir şeyle ilgilenemiyorum. Bir çok arkadaşım, sağolsun beni mimlemiş. O yüzden; mimin başına "ortak" mim diye ekledim.

kucuk perinin bahcesi
Küçük Perinin Bahçesi


Geçelim sorulara: Blog adı nereden geliyor? Doğada bitkileri yetiştirdiğimiz, en küçük toprak parçası: Bahçe. Hayal kurduğumuz, düşüncelerimizi şekillendirdiğimiz dünya için de "bahçe" tabirini kullanıyoruz. Ben de güzel bir kadın olduğum için: Bahçeperim; ortaya çıktı. Hayat felsefemi belirleyen söz nedir? "Ya göründüğün gibi ol, ya da olduğun gibi görün. " Mevlana. Gerçi, günümüzde bu sözü uygulayan insanlar çok üzülüyor. Dokuz köyden kovulanlardan oluyor. Yaşam stili haline geldiğinde üzülmemek için; normal hayatta biraz daha geride duruyorsunuz. O zamanda "soğuk" diye tanımlanıyor.
yaramaz cocuklar
Yaramaz Çocuklar

Kendinle ilgili 3 doğru 1 yanlış olan şey ne? Gencim, güzelim herkesi üzerim. Gezdiği yerleri düz mantık anlatırım. " Gezdim, gördüm, geldim ve yazdım. " Bir ünlü komutanın sözüne döndü. Bir çok "çay" tarifim var. O yüzden: "Çay 
Perisi "de diyebilirsiniz. En sevdiğiniz kişiler: Iraz Ana, Patron ve ben. 
lal renkli cay
Lal Renkli Çay

Çalıkuşu Mimi: İlk anıların neler? Hangi yaşa kadar iniyorsun? Sanırım, pek hoş değildi. Aklımda hastane, iğneler, şuruplar kalmış. Bir de yara bere içinde dizlerim. Yaramaz bir çocukmuşum. Annem, beni kreşe yollamış. Annem onu sürekli uyutup evden kaçtığımı söyler. Bir tanesi: İkinci adres. O zaman ben de hatırlıyorum. Bir banka reklamı vardı. "Pamukbank, ikinci adresiniz" Annem uyuyakalmış. Üstümü giyinip çıkmışım. Geceye doğru saatler ilerlemiş. Annem uyanınca bir bakmış, ortada çocuk yok. Kapıya koşmuş, ayağına ne geçirdiğini bilmeden sokağa bakmış. Tabi, ben atı alan Üsküdar hesabı... Çoktan, ana yola çıkmışım. O zaman, sıkıyönetim dönemiymiş. Annemden telaş... Neyse ben yola revan giderken, birisi beni fark etmiş. Anneme, gittiğim yönü göstermiş. Annem beni yakaladığında, neredeyse ağlayacakmış. Beni tutmuş. "Nereye gidiyorsun?" demiş. Ben, gayet sakin: Televizyonda gördüm. İkinci adrese, babamı bulmaya. Eve gelmediğine göre oradadır. Annem güç bela, babamın görevde olduğuna beni ikna etmiş. Öyle eve dönmüşüz.
tvde ikinci adres
Tvde İkinci Adres

Ben de size hemen bir mim ödevi vereyim. En güzel anne yalanı mimi. Anne olarak bazı sevilmeyen; ama, yararlı iş ya da durumlar için yalan söyleyebiliyoruz. Bu mim de, hangi durum ve nasıl bir yalan söylerdiniz? Hayatınızda ne değişti? Mimi kimler yapsın? Canı isteyen herkes. 
Mutlu haftasonları. Oh, be üstümden iki yük kalktı. Hem söz verdiğim gibi yazı yazdım. Hem mim ödevi bitirdim. Hem de size yapılacak eğlenceli bir mim verdim. Benim cevabımı da pazar günü okuyacaksınız. Yapabilenler pazara yetiştirsin. Eğlenceli olacağını düşünüyorum. Sevgilerimle.
Not: Görseller alıntıdır.

BENZER YAZILAR

4 yorum

  1. Valla şaşırdım. Bakalım yarın annelerin yalanları ile ilgili bir yazı görebilecem mi?

    YanıtlaSil
  2. Ay ben buna uzun hatta upuzun bir yorum yazdım. Yayınla tuşuna basacağıma bir sonra ki yazı tuşuna bastım. Çok ama çok üzüldüm.
    Ama şimdi bir kez daha olmaaaz ki.
    Bahtsiz bedevi misali.
    Ben yazdım ama silindi sende okudun farz et olur mu canım :)))) :(((

    YanıtlaSil
  3. he he heeee, gezerim üzerim yazarım :)))) çok tatlı ama yaaaa. anılar da iyi. demek evden kaçtın yani. :)))

    YanıtlaSil