Kısa Kısa

21 Nisan

Biliyorum eskisi gibi hızlı yayınlar giremiyorum. O yüzden kısa kısa haber geçeyim, dedim.

Öncelikle hız kesme nedenim; İngilizce öğreniyorum. Efendim; öğrenci olmak çok zor iş. Tabii ki bu konu: Benim gibi hem çalışan hem öğrenci konumunda olan ve belli bir yaşın üstündeki insanlar için geçerlidir. Öğrenci milleti: Hemen bu yazıyı referans gösterecektiniz değil mi? Bak, koskoca “Perim” bile yakınıyor. Biz ufacık tefecik, gencecik halimizle ne yapalım?
sinif selfiesi
Sınıf Selfiesi

Beraber “İngilizce” konuştuğumuz –onlar beni sürekli düzeltiyor- ben çabalıyorum; öğrenci arkadaşlar bu halime çok gülüyor. “ Eee anla halimizden.” diye bir de nispet yapıyor. Ellerine fırsat geçmesin, bu öğrenci milletinin. Yapacak bir şey yok.  Laf aramızda; onlar üçüncü sınıftayken klinik eğitime geldiklerinde “öyle olmayacak, orada durma, önlüksüz içeri girme, eldivensiz çalışma, yap bakalım ben göreyim.” uyarılarımdan yaka silkmişler. Bedava “iş güvenliği uzmanlığı” yapıyorum. Neyse, bir gün beni anlayacaklar. Bu gün yine dayanamayıp: “Altmış yaşında emekli olacaksınız. Kendinizi korumazsanız; o yaşı göremezsiniz.” dedim.
ingilizce calisirken
İngilizce Çalışırken

İngilizce’yi istediğim performansta konuşup yazdığım zaman; her şey eski hızına dönecek. O zamana kadar kısa postlarla karşınıza geleceğim. Kimi zaman belki bir iki fotoğrafla karşılaşacaksınız. Aramızdaki bağın kopmasını istemiyorum. Sizin beni destekleyeceğinizi biliyorum.
Bir de beni bloglarında yazıp mutlu edenleri analım. Biri: Kozmo Kitap blogunun sahibesi Nilüfer Hanım mimlemiş. Değmesin Yağlıboya blogunun sahibesi Sevgi Hanım; severek takip ettiği bloglarda adımı vermiş. Ben de listedeki diğer isimlere baktım. Adefe de kafam karıştı. Üç ayrı blog görüyorum. “Annemin Kaleminden” blogunu çok şirin buldum. Bakmanızı öneririm.

Blogum 100.000 gösterimi geçti. Bu da benim için hoş sürpriz oldu. Teşekkür ederim.
Yazımın sonuna gelirken herkese güzel bir hafta diliyorum. Sevgilerimle. 

BENZER YAZILAR

31 yorum

  1. Öğrenmenin yaşı olmaz bence de. Çok iyi yapmışsınız. İnşallah en kısa zamanda istediğiniz performansa kavuşursunuz.. Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. İnşallah. Çok çalışmam lazım çokk.. :)

      Sil
  2. Bravo, sizi ayakta alkışlıyorum, gençlere örnek olsun bu yazınız :)
    Gönülden tebrikler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Sihirli Mavi sözleriniz beni motive etti. Allah utandırmasın, İnşallah başarırım. :) Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Güzel bir adım atmışsınız.. İnsan her daim bir şeylerle meşgul olacak, öğrenecek tabi.... Size kolay gelsin. Bitince müjdelersiniz.....)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. İnşallah. Elbette müjdelerim. Siz beni izlemeye devam edin. :)

      Sil
  4. ben de uzun zamandır yok derken:)) güzel haberle karşımıza çıktın,şahane valla.Allah zihin açıklığı versin:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Öğrencilik zor amenna ama dediğiniz gibi belli bir yaştan sonra her ne olursa olsun işler biraz daha zorlaşıyor. Bir yandan işlerle uğraşmak bir yanadan ingilizce öğrenmek... valla allah kolaylık versin :) inşallah istediğiniz seviyeye çabucak gelirsiniz. Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Amin. Sevgiyle kalın. :)

      Sil
  6. Safiyem,perim harikasın sen... Vallahi bravo diyorum sana ve azmine... Hadi arkadaşım sen bu işi de kıvırır upuzun postlarla dönersin aramıza ;)

    YanıtlaSil
  7. Oleeey çok özledim seni safiiiş. ama kendini geliştirmene de bayıldım çok iyi yapıyosun. sen de arada bir kısa ingilice postlar gir istersen, hem daha da pekiştirirsin.
    çok özletme yaa , kısa postlar iyi fikir ben de öyle yapiim arada bir.
    öperim kocamaaaaaan <3<3<3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başkan'ım siz benden ilerisiniz. Bunu hissettim. Önerinizi mutlaka dikkate alacağım. Hiç bir şey olmasa dahi bir iki cümleyle resim altında İngilizce de bahsedeceğim. :) Öpücüklerrrrr.. Mucukkkk. <3 <3

      Sil
  8. Pericim hayırlı olsun.Yaşımın olgunluğu bana gösterdiki belirli bir yaşın üzerine gelince bazı şeyleri daha ciddiye alıyoruz,tekrar şansımızın olmadığını çok iyi anlıyoru.Sen başararırsın eminim..O güzel yazılarınla bizde seni burada bekliyor olacağız..Sevgilerimi gönderiyorum sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten şu anki şansımızın bir daha yüzümüze gülmeme riskini göze alamıyorum. İnşallah, başarırım. Bazen gözümde büyüyor. Sözlerinle beni daha da rahatlattın. Sevgili Karadeniz Gelini. Öpüyorummm... <3 <3

      Sil
  9. congratulations, good luck :)

    YanıtlaSil
  10. tebrik ediyorum valla gençlere süper bir örneksiniz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başardığım zaman daha iyi hissedeceğim. Desteğin için teşekkür ederim. :)

      Sil
  11. oleeey hayırlı olsun ingilizce. kursa mı gidiyon. bak annatsana. hangi level. sana fikir vereyim. yayın kitap da söylerim filan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söyle Bacımmm; B1 seviyesindeyim. İnşallah B2 ye geçerim. Oradan da C. Önerilerini bekliyorum.:))

      Sil
  12. Sizdeki azimi gorunce yine gaza geldim:) iki kere basladim ikisindede birakmak zorunda kaldim. Bu yastan sonrada hayatta olmaz diyorum, aksam ne yedigimi unutuyorum nasil kelime ezberleyeyim:))
    Taktir ettim. Sakin vazgecmeyin, sinav yapacagim ona gore:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mevlüde Hanım desteğiniz için çok teşekkür ederim. Ama sınavdan korkuyorum. Tüm öğrenciler gibi. :))

      Sil
    2. Sevgili Mevlüde Hanım desteğiniz için çok teşekkür ederim. Ama sınavdan korkuyorum. Tüm öğrenciler gibi. :))

      Sil
  13. Ay ne güzel 100.000' i geçmek. Darısı başımıza hepimizin :) İngilizce öğrenmeniz de bloğu ihmal için geçerli bir neden. O da lazım sonuçta... Çok sevgileeeeer....:)

    YanıtlaSil
  14. Bahce perim kolayliklar diliyorum,Allah zihin acikligi versin...Süpersin :)

    YanıtlaSil
  15. ingilizce şart hakikaten ya
    beni de gazlasana, feci ihtiyacım var :)

    YanıtlaSil
  16. öğrenmenin yaşı yok , öğrenme azmi içinde olan her bireye yaş sınırı olmadan sonsuz saygı duyuyorum , gözümde inanılmazsınız , başarılı olmanızı da canı gönülden dilerim ...

    YanıtlaSil