Pazar Kahvaltısı

03 Mart

  Merhaba,
 Yarın pazar ve hemen herkesin bir arada olduğu bir gün. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek gerekir diye  düşünüyorum.Yoğun iş temposu, büyük şehirlerdeki yaşam akışı nedeniyle neredeyse aynı ev içindekiler bile birbirini göremez oldu. 
 Peki ne yapalım derseniz: Bence çoktandır bir araya gelemediğiniz büyükleriniz, onlar size çok uzaksa candan ciğerden arkadaşlarınızla toplanın, derim. Pazar kahvaltıları bence sevdiklerinizle bir araya gelmenin diğer yolu olsun.

kaynak:zaman.com.tr

 Bir de farklı tatları ve yerleri keşfetmek için bahane olsun, canım.:)Son bir kaç senedir kahvaltı salonlarının açılması da  bana göre başka güzellik. İzmir de Patlıcan (Sahilevleri) benim sevdiğim yerlerden birisi. Çiçekliköy'ün mekanları. Çiçekliköy ilkbahar ve yaz piknik yapanlarla dolup taşıyor.
                                   Kaynak:Aytaç Kurtuba


  Farklı tatlar derken; Karadeniz'den: Mıhlama, Güneydoğu Anadolu'dan Zeytin Kavurması-bir ara tarifi vereceğim-,Doğu Anadolu'dan K avut 'tu, Murtuga 'sı, Ege zaten ege otlarından oluşan gözlemeler... Bunları yazarken karnım acıktı:)) Bana göre denemek gerekiyor.
Kaynak:aslikolay.blogspot.com


Şimdi size Kış Güneşi Adını verdiğim bir haftasonu reçeli tarifi vereceğim. Ben buna :Kış Güneşi adını koydum. Aklınıza hemen Tarkan'ın şarkısı geldi değil mi: Azar coşar deli gönlüm.
Tarif slaytta izleyeceğiniz üzere çok basit. Hemen o gün içerisinde tüketebilirsiniz. Kayısı bildiğiniz üzere B vitamini deposu ve bağırsakları da yumuşatıyor. KABIZLIK çekenler için farklı bir versiyon. Büyüme Çağı çocukları, Hamileler ile çok yoğun çalışanlar -aktif hareket halindekilere- bire bir. Ayrıca: Kayısının çekirdek yağının gençleştirici ve kırışıklık azaltıcı olduğunu ve bir çok cilt kreminin içeriğinde bulunmaktadır.
Portakal zaten C vitaminiyle dinçleştiren bir meyve. Kakule damar açıcı bir baharat. Sınavlara hazırlanan ve Ders çalışan çocuklara kakuleli içecekler hazırlamalısınız. Karanfil de mikrop kırıcı ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği gibi -ben yemem diyen ÇOCUKLARA ve MIZMIZLARA böyle tarifler denemenizi öneriyorum.
Biz yaptık sizinle de paylaşalım istedik. Tüm sevdiklerinizle gülen yüzler ve kucaklayan gönüllerle yaşayın. Afiyet olsun:))


BENZER YAZILAR

5 yorum

  1. sizin de kahvaltı sofranız çok güzelmiş
    domatesli fotoğrafı mı kullanacaksınız
    olur tabi
    sevgiler
    kullandığınız yazının linkini de gönderirseniz bana sevinirim

    YanıtlaSil
  2. kahvaltı sofralarını öyle çok severim ki...hep sıcak ve samimi bi ortam hissi verir bana ve bu sebeple kahvaltı da dostlarımı ağırlamayı da severim buluşmaları pazar kahvaltılarına denk getirmeyi de...maalesef bazen ancak pazardan pazara kısmet oluyor ama tüm haftanın ayak üstü atıştırma acısı çıkıyor :)kış güneşi ni deneyeceğim ve dip not kayısı çekirdeği yağının etkisi tecrübe ile sabittir :)

    YanıtlaSil
  3. kesinlikle haklısınız.kızkardeşim bir çok müşterisi için kayısı yağından yapılma kremle yaşlarını korudular.yakında yeniden bu güzellikleri sizlere sunacağız.teşekkür ederim.Kış güneşini seveceğinizi düşünüyorum.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Canım mıhlama çekti, hafta sonu kahvaltıları ne güzeldir aileyle

    YanıtlaSil