Aşk Tarifi

22 Şubat

Başlık, yine bir filmin isminden. “Yemek- Aşk” üstüne filmlerden konuşmaya devam. Bugünler de teknoloji, savaş üstüne filmler yapıldığı dikkatimi çekti.
Yemek yaparken kendinizden bir şeyler katıyorsunuz. Bilginizden, duygunuzdan ve geçmişinizden… Malzemeyi seçişimiz, baharatı hangi sırada eklediğimiz. Sosu sıcak veya soğuk kullanma noktanız. Bu da bir nevi: “Aşk”.

Birlikte mutfakta yemek yapanların; hayatta da yan yana yürüyebildiklerini gözledim. Aşkın tarifi, kim bilir belki de budur.
Gelelim filmlere…
mutfakta
Mutfakta


Aşk Tarifi:
yemek tadimi
Yemek Tadımı

Cathrine Zeta Jones  Ve Aaron Eckhart’ın başrollerinde ki film iki zıt kutbun birbirine çekimiydi. Yemek, arada o aşkın kreması gibiydi.
Cathrine Zeta Jones gibi her şeyi kontrol altında tutan mükemmeliyetçi bir kişilik, doğaçlama yaşayan, bunu işine de katan, daha rahat bir insanla karşılaşınca; “ying- yang” enerjisi devreye giriyor.
Ayrıca, hayatının kadınının kaprislerine sabreden, onu hoş sürprizlerle etkileyen ve aralarındaki bağı güçlendiren erkeklere ne oldu? Huzurlarınızda soruyorum. Her neredeyseler, çıksınlar.
Konumuza geri dönelim.
gozleri kapali
Gözleri Kapalı 
Nick’in ona gözleri kapalı yemek tadımı yaptırması, bence bunu eşler evde deneyebilir. Hoş bir sahneydi.
Yine, görselini bulamasam da çadır sahnesi de hem romantik hem de duygusal yönü ağır basıyordu.
issiz adam
Issız Adam 

Issız Adam:
Issız Adam’ın, mutfakta yemek pişirme ile ilgili noktaları söylerken; arkada yağın cızırdaması insana “şimdi, onu öpecek” duygusu uyandırıyor. Adamımız yine de taviz vermeden havuç anatomisinden devam ediyor.
jenna ve joe waitress
Jenna Ve Joe Waitress
Waitress:
Bu filmde aile içi şiddet gören bir kadının, hamile kalması ardından doktoruyla ilişki kurması üzerinden yürüyor. Tabi bu tarafı kendi değerlerimizle ters düşüyor. Yine de dikkat çekici yanları şunlardı.
Kızımız, her gözünü kapadığında farklı bir turta yapıyor. Turtanın da hem tuzlusu hem tatlısı varmış. Amerikan mutfağın da; bizim ekmek kadar önemli olduğunu öğrendim..
Hamileyken o kadar akrobatik hareketler yapabilmesi beni şaşırttı.
Doktoru onu merak edip evine geldiğinde, birbirlerine yirmi dakika sarılıyor. Bebeğine, ‘sarılma’ konusunu anlatan mektup yazıyor: “Umarım, sende zor durumda olduğunda sana yirmi dakika boyunca sarılacak birini bulursun. Onunla, sadece sarıldık. Ne öpüştük ne de başka bir şey…”
jenna ve doktor waitress
Jenna Ve Doktor Waitress

Erkeklere bir çift söz: Zor zamanlarımızda; bize sadece sarılın. İyi hissettirecek birkaç cümle aklınızın bir köşesinde olsun.
Arkasından, doktora turta yapmayı öğretiyor. Birlikte yemek yapmak; ne kadar da keyifli…
Bir de Joe amca var. O da, turtacı kızımızın hamisi oluyor. İlk önceleri, onu eleştirse de gerçeği gördüğünde; kıza ve kızın hayallerine sahip çıkıyor. En sonunda kızımızın bebeği oluyor. Turtacı dükkânı açıp arkadaşlarıyla işletiyor.

Benim aklıma gelen filmler bunlar. Sizin de ruhunuza işleyen bir film olursa paylaşın. 
Sevdiğinizle güzel bir hafta sonu geçirmenizi dilerim. Sevgilerimle.
Not: Görseller alıntıdır.

BENZER YAZILAR

15 yorum

  1. Ayrıca, hayatının kadınının kaprislerine sabreden, onu hoş sürprizlerle etkileyen ve aralarındaki bağı güçlendiren erkeklere ne oldu? Huzurlarınızda soruyorum. Her neredeyseler, çıksınlar.

    onlar çoooookkk geçmişte kaldı.eskidendi o sabırlı sadık anlayışlı erkekler
    şimdi yooookkkkkk

    Jenna Ve Doktor Waitress ' i izleyeyim,ilgimi çekti :)

    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Hepsi güzel filmler ama Issız Adam tahminimin tutması ayrıca mutlu etti :) Bu arada Blogum da seninle aynı gün doğmuş periii :) Sevdiklerinle birlikte sağlıklı ve mutlu nice yıllar dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Aşk tadında ve doğru insanla yaşandığında o kadar güzel ki. Yemek konusunda evet bizim de böyle anılarımız oluyor neyse ki :))
    Sevgili Minik kaprislerime sabreden bir hayat ışığım var. Hala daha bu türler bitmedi emin olabilirsin :))) herkesin gönlüne göre bir aşkı olmasını dilerim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Minik, ben de senin gibi isyaaaaaaannn etmek istiyorum.
    Sevgili Alper, o zaman ileride çok yaratıcı bir blog olacağını düşünüyorum. Yalnız: İsyan ve naiflik başlıca duygusu.
    Julieette: İnşAllah eşinin olduğu gruptan bana da birisi nasip olsun. Allah, birlikteliğinizi daim etsin.
    Yorum bırakan herkese teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  5. Filmlerle ilgili tarif olmuş bence güzel keyifle okudum efenim emeğinize sağlık :D

    YanıtlaSil
  6. sadakatsizlik her iki cinste de var. asla asla dememek lazım, insan dürtülerine hakim olamayabiliyor. ama sadakat sözü verilmişse tutmak lazım.

    kimse kimsenin kaprisini, dırdırını, bitmeyen isteklerini çekmesin. ne kadın erkeğin, ne de erkek kadının. yetişkin, olgun insanların sevgi anlayışı "çekmek" değil, paylaşım ve rahatsız etmeme üzerinedir. insan sevdiğinin kafasını ütülemez ve hayatı dar etmez. yabancılar trük insanından bu yönde daha olgun. bizler çocuksuyuz.

    ayrıca satılan adam niye öpmesin? öpüşmek ve sevişmek kadar güzel bişey var mı dünyada. ne oldu da bu tip şeyleri tabu hale getirdik ve hala devam ediyoruz. hem sarılalım hem sevişelim. kadınlar çekinmesin artık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadakatsizlik konusunda haklısın. Satılan biri yoktu, ama aklına başka bir film mi geldi?
      Yabancılarla yaşamadığım için bir yorum yapamayacağım.

      Sil
  7. bende severim aşk filmlerini ve en aklımda kalan "you have got a mail." ve "city of angels."
    içim titreyerek seyrettiğim iki film.
    Kalp kırmızı olmadan yaşanmaz değil mi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de "Mesajınız Var" ı seviyorum. Aslında bir çok film var. Mesela: "Cennet Gibi" oradaki adam da kadın için çok güzel bir bahçe düzenliyor. Ne güzel olurdu, biri de bana öyle biri bahçe yapsa. Tabii çok özel birisi...
      Teşekkür ederim.:)

      Sil
  8. Hepsini izledim. Issız adam dışında kalan filmlerin hepside güzeldi.
    Issız adamda bir türlü sempatik bulamadığım ve yine hayal kırıklığı yaşadığım yerli yapımdı. Tabi ki bunlar benim fikirlerim. Ama mutfak aşkla birleşince mucizeler cıkabiliyor.

    YanıtlaSil
  9. bende hepsini izledim ama yabancı filmleri hep tercih ediyorum.geçen gün ikinci kez jane ayreyi izledim :)) tebi senin konuya tam uymuyor ama şak var mı bar! işte o kadar !:)

    YanıtlaSil
  10. canım güzel tesbit etmişsin
    bence de birlikte mutfağa girmek sevdiğinle önemli
    bu filmler de çok güzeldi çoğunu izledim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  11. Güzel bir yayın olmuş, mutfak ve eş konusunda yorum yapmayacağım, ama güzel sahneler her kadıın isteyeceği ve istediği noktalara değinmişsin. Bunları dikkate alan kaldıysa ne mutlu onlara;). Karşılıklı çünkü herşey. Bu arada doğum günün müydü 23'ü kaçırdım sanırım. Nice yıllar dilerim eğer öyleyse;) Sağlık, mutluluk ve aşk dolu olsun yılların o halde;)) Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 22 Şubat doğumluyum. Teşekkür ederim. Sevgilerimle.:)

      Sil