Fuji Film İzmir Etkinliği

26 Temmuz

Herşey:
Face sayfamda “İzmir Fuji Film Sokak Fotoğrafçılığı WorkShop” etkinliğini görmemle başladı. Kızlara: “Gidelim mi?” dedim. Kızlar: “Canımız sıkılır. Eee ne yapacağız?”  İkiside, mırın kırın yaptı. Ben de: Harika olacak. Fotoğraf çekeceğiz. Siz de çok seveceksiniz.” dedim. Küçük Hanıma: “Sen de modelimiz olursun. Herkes seni çeker.”
Onları ikna edecek, akıllarına soru işareti bırakacak - eğlenceli bir deneyimi kaçıracağız.- her türlü atraksiyon cümleyi söylüyorum. Amacım, onları “fotoğrafçılığa ısındırmaktı.”
Nedenide:  Ne zaman bir yere gitsek fotoğraf makinesini almaya kalksam; ikisi de koro halinde: “Hayır, anne.” diyor. Tabi bu “e” kısmı epey uzun, tahmin edersiniz.
İçinizden “kızlarla anı yaşa.” deseniz de kimi anları belgelemek gerekiyor. İleride, “bu yaz tatilinde işte ne eğlenmiştik.” duygusu belleklerinde yer etsin.
Bayramın ikinci günü “Fuji Film İzmir Etkinliğine”  gittik. Benim de ilk fotoğraf workshop deneyimimdi. Aslında kızlardan da fazla meraklıyım.
Fujifilm’in binasına gittiğimizde, herkes merakla sunumu bekliyordu. Bir kere daha şunu anladım: Her yaşın oyuncağı var.
etkinlik foto
Etkinlik Foto

İzmir Koordinatörü Ediz Bey, Fuji Film ile ilgili bilgiler verdi. Dikkatimi çeken nokta; Fuji’nin endoskobi tüplerindeki kamerayı yapmasıydı. İnsanın içini görebilen bir lensi üretebildiğine göre fotoğraf makinesinde de iddaalıydı. Ediz Bey’in elindeki verilerde; Fuji Film “aynasız fotoğraf makinesi” kullanımında liderlikte yarışıyordu. Ediz Bey’in anlatımından kısa notlar: Aynasız fotoğraf makinesinde; vizörden bakma zorunluluğu bulunmuyor. Bana kalırsa, photoshop veya fotoğraf işleme programlarıyla zaman kaybediliyor. Bu noktalarda, fotoğrafı hayatının merkezine alan kişilere seslendi. Hayat akıp giderken içeride fotoğrafı işlemekten; biz o anı kaybediyoruz.
Etkinlikte: Aynasız fotoğraf makineleri: Fujifilm X-T1 ile XE-2 makinelerinin nasıl kullanacağımızı gösterdi.
Ardından hepimiz makineleri alıp Kemeraltı foto safarisine girdik. Küçük Hanım bile son dakikada “ben de makine istiyorum.” diye tutturdu. Şansımıza tanıdığım fotoğrafçı arkadaşın yanında “SD Kart” vardı. O da makine alabildi.
Küçük Hanım hem fotoğraf çekti; hem de ilk foto modelliğini yaptı.
Şunu söyleyebilirim ki etkinliğe katılan herkes çocuklar gibi şendi. Kemeraltı Şükran Otel’de kendimizi o kadar kaptırmışız ki oteldeki müşterilerden birisi bizi uyardı. Hepimizin birden fısıldaşmaya başlayıp arada kikirdeşmelerimiz de –okul zamanlarını- hatırlattı.

Hadi biz neler çekmişiz? Onlara bakalım.
Arım Balım Peteğim filminden bir replik kulağıma çalındı. Arkadaş iyi de rol çalmış.
eski turk filmlerinden
Eski Türk Filmlerinden


-  Alo. Uluslararası mı? Oh! Sen misin Leyla? Süreyyada mı yanında? Necla damı sizinle? Oraya mı geleyim? Paris’e mi?
kucuk hanimin karelerinden
Küçük Hanımın Karelerinden

Küçük Hanım kendi gibi rengarenk kareleri çekmiş. Birazdan fark edeceksiniz ki biz tatile hiç doyamamışız.

patronun karelerinden
Patronun Karelerinden

Patron’un gözünden ben.. Patron keyfine daha düşkün, karavana bir de güneşlik, olur da patika yerlere gidemezsem diye bisiklet almış. Boşuna patron demiyorum.

perinin karelerinden
Perinin Karelerinden
Peri’niz de eksik kalmadı. Alttaki baykuşlu gaz lambalı fotoğraf; makinenin alameti farikası. Bir fotoğraf çekiyorsunuz, ardından pozlama değerleriyle oynayıp üstüne ikinci fotoğrafı alıyorsunuz.  Sizi, Harry Potter’in dünyasına götürdüm, di mi? Bende de vosvos görüyorsunuz. . Küçük tatillere de razıyım. Minik kaçışlarla stres atmak da hiç yoktan iyidir. 
Şaka bir yana; elinize bir fırça, enstrüman ya da benim gibi fotoğraf makinesi alın. Onların renklerine kendinizi bırakın. Dostluk, aşk, macera ve yeniden öğrenmeye niyetlenin. Dünyayı ancak bu duygular kurtaracak.
Fuji Film İzmir Koordinatörü Ediz Han Bey’e teşekkür ederim. Keyifli bir gün yaşadık.
Yeni  haftamız iyi geçsin. Herkese sevgilerimle.
Not: Fotoğrafların hepsi bana aittir. Kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.  Etkinlik fotoğrafı Ediz Han Bey’indir.











BENZER YAZILAR

15 yorum

  1. Ne güzel bir etkinlikmiş bu, İstanbul'da da olur mu ki? Bir araştırayım ben de. Güzel iş çıkarmışsınız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Dilek evet oluyor. Ben çünkü kayıt olurken İstanbul diye de etkinlikleri vardı. Sevgilerimle.

      Sil
  2. Eskiden eşim her ani fotoğraflamak istediğinde bana fenalık gelirdi, ki fotoğrafı çeken değil poz veren olduğum halde.Çocuklar da makinayı gorduklerinde şimdi Yandık derlerdi. Şimdi ise keske diyoruz daha çok cekseymisiz.
    Güzel günler sizinle olsun, mutlu günler resimlerde olsun hep. Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden fotoğraf makinesini alıp çekmeye başlayın. Olmaz mı? :)

      Sil
  3. O etkinliği birkaçkez bende gördüm ama tarihleri hiç uymadı malesef. Eminim hoş olmuştur..

    YanıtlaSil
  4. Yazlıkta olmasaydık ben de katılmak istemiştim, umarım uygun bir tarihte tekrar edilir.Güzel bir etkinlik olmuş ve şu karamsar günlerde rengarenk fotoğraflar iyi geldi.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Ya bu etkinlik hemen yayılmalıı. Makineye dokunmak bile muhteşem. aa perimm bu arada ben Guguklu Saatten ninniler. blog adresini taşıdım artık burdayım http://fokbiyigii.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel bir etkinlik olmuş

    YanıtlaSil
  7. Çok eğlenceli bir etkinlik olmuş sahi... Ne güzel bir deneyim :)

    YanıtlaSil
  8. yeni keşfettim burayıı :D bende bekliyorum canım :)

    YanıtlaSil
  9. ha haaaa çok tatlııııı her şeeey :)

    YanıtlaSil
  10. Çok keyifli bir etkinlik olmuş.Bursa da olursa mutlaka katılmak isterim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Bu arada her yaşın oyuncağı var gerçekten. Artık ben de fotoğraf çekmeye ve de cektirmeye bayılıyorum. Benim kızım da aynı. Eleştiriyorlar şurada güzel foto olur dediğimde ;)

    YanıtlaSil